Συναινετικό και με ομοφωνία το κλίμα στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αρταίων

Share:

mpiza xristina

Με ομοφωνία «στέφθηκαν» στην πλειοψηφία τους οι αποφάσεις κατά την Συνεδρίαση της Τετάρτης 27 Μαρτίου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρταίων όπου κυριάρχησαν τα προ ημερήσιας διάταξης θέματα, σε μία συνεδρίαση η οποία διεξήχθη σε κλίμα συναίνεσης και χωρίς έντονους διαξιφισμούς. Από την συγκεκριμένη συνεδρίαση απουσίαζε ο Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Χ. Τσιρογιάννης.

«Καλή εξέλιξη για τη ΔΕΥΑΑ»

Ο Δήμαρχος Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας ενημέρωσε με ανακοίνωση του το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα της ΔΕΥΑ λέγοντας:

«Να ενημερώσω το Σώμα ότι υπήρχε μία Γενική Συνέλευση όλων των ΔΕΥΑ στην Κρήτη στα Χανιά το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ήταν μία κρίσιμη Γενική Συνέλευση γιατί υπήρχε ένα προσχέδιο Νόμου το τελευταίο εξάμηνο από την Κυβέρνηση, για την συγχώνευση των ΔΕΥΑ και όχι απλώς συγχώνευση αλλά το κρίσιμο ήταν ότι τις καταργούσε στην ουσία σαν Νομικά πρόσωπα με την ίδρυση κάποιων Νομικού προσώπου περιφερειακά. Υπήρχε στη Γενική Συνέλευση σύσσωμη παρουσία των περισσότερων Δημάρχων όσων έχουν ΔΕΥΑ ή που δεν έχουν ΔΕΥΑ, που απλώς έχουνε κάποια Υπηρεσία Ύδρευσης. Ήτανε κοινή η απόφαση που πάρθηκε να μην περάσουμε στην συγχώνευση χωρίς κρίση. Να μην περάσουμε στην κατάργηση. Υπάρχουν πολλές ΔΕΥΑ οι οποίες είναι μεταξύ τους σε διαφορετική κατάσταση, σε διαφορετική οικονομική και γεωγραφική κατάσταση και μία άκριτη χωρίς προδιαγραφές και προϋποθέσεις συγχώνευση θα δημιουργούσε πρόβλημα. Αντιλαμβάνεσθε εμάς σαν Δήμος Αρταίων ήταν αρκετά κρίσιμο το ζήτημα, δεν παύει να είναι η ΔΕΥΑΑ μία επιχείρηση ύδρευσης και να είναι μία υγιής Επιχείρηση. Είναι μία επιχείρηση που προχωράει και σε αρκετά έργα αναπτυξιακά ώστε να μπορέσουμε και τα δίκτυα ύδρευσης να αντικαταστήσουμε σταδιακά, αλλά να εκσυγχρονίσουμε και με ηλεκτρονικούς υδρομετρητές και με καινούργιες εγκαταστάσεις, για να μπορέσουμε να ελέγξουμε και τις παροχές και τις απώλειες νερού που έχουνε και όλα τα σχετικά».

deyaa14

Εκεί ήταν και ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης ο υπεύθυνος ο κ. Γραφάκος όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Αρταίων για να υπογραμμίσει:

«Η απόφαση που πάρθηκε είναι να υπάρχει μία κοινή πρόταση όλων των ΔΕΥΑ όλων των Δήμων και της ΚΕΔΕ και της ΕΕΤΑ ώστε να είναι μία πρόταση πάνω στην οποία θα συζητηθεί με το Υπουργείο και θα πατήσει ο καινούργιος νόμος της Κυβέρνησης. Μία πρόταση η οποία θα έχει τρείς βασικούς άξονες. Ο πρώτος άξονας είναι ότι δεν θα υπάρχει η κατάργηση των υπαρχόντων Νομικών Προσώπων. Θα διατηρηθούν με τη σύστασή τους οι ΔΕΥΑ που υπάρχουν. Ο δεύτερος άξονας είναι ότι θα υπάρχει μία συγχώνευση ή συνένωση, γιατί κανόνας, και αυτό που πρέπει να πατήσουμε και να στηρίξουμε και να υποστηρίξουμε όλοι οπωσδήποτε είναι ότι πρέπει να υπάρχει μία Γενική Ολιστική Διαχείριση του νερού. Πρέπει να υπάρχει μία ολιστική διαχείριση του νερού, κεντρική ώστε να μην αντιμετωπίζεται ο καθένας ξεχωριστά ανάλογα με τα συμφέροντά του. Σαν κεντρικό άξονα σαν χώρα πρέπει να έχουμε μία ολιστική διαχείριση του νερού». Το τρίτο είναι όπως τόνισε ο κ. Σιαφάκας είναι«Nα υπάρξει ένα στάδιο υλοποίησης που θα είναι τουλάχιστον τριετές. Ένα στάδιο υλοποίησης και προσαρμογής ώστε σε αυτό το στάδιο να μπορέσουν και να υπάρξει υποβοήθηση ώστε κάποιοι δήμοι που δεν έχουν καταμετρητές, που είναι αχαρτογράφητοι κυρίως στα υγρόμετρα, που δεν έχουν τιμολόγηση, να βοηθηθούν από κάποια χρηματοδοτικά προγράμματα και από κάποιες εταιρείες ώστε μετά από 2-3 χρόνια να φτάσουν σε ένα επίπεδο που να μπορούν ομοιόμορφα και χωρίς δυσκολίες να συγχωνευτούν με τις υπάρχουσες ΔΕΥΑ και να υπάρξει μία ομαλή μετάβαση σε αυτό το κομμάτι». Ανέφερε ο Δήμαρχος Αρταίων ότι δεν συζητήθηκε καθόλου θέμα ιδιωτικοποίησης του νερού και υπενθύμισε ότι η πρόταση συζητούνταν σήμερα (27 Μαρτίου) στην ΚΕΔΕ και θα κατατεθεί και στο Υπουργείο όπου θα υπάρξει σχετική διαβούλευση για καταλήξει λέγοντας:
«Είναι μία θετική εξέλιξη γιατί κατάλαβε και η Κυβέρνηση και το Υπουργείο μέσω και του Γενικού Γραμματέα αλλά και του Υπουργού ότι είναι κοινή γραμμή και δεν θα μπορούσε, σε πρώτη φάση, να περάσει το αρχικό πλαίσιο που είχε. Θεωρώ ότι όλα θα πάνε καλά και ότι θα υπάρξει μία καλή εξέλιξη για τη ΔΕΥΑΑ τη δική μας».

Αυξημένες στο διπλό οι συμμετοχές στο «Δρόμος του Γεφυριού»

Σε ανακοίνωση του ο κ.Χρήστος Γιώτης Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Αθλητισμού αναφέρθηκε ιδιαίτερα και στην αύξηση συμμετοχής στο διπλό γενικότερα στη διοργάνωση καθώς και στην συμμετοχή περισσότερων φυσιοθεραπευτών λέγοντας: «Το Σάββατο και την Κυριακή έχουμε τον «8ο Δρόμο του Γεφυριού». Ήδη οι συμμετοχές αυτή τη στιγμή είναι σχεδόν διπλάσιες από τα προηγούμενα χρόνια και στα 5 χιλιόμετρα και στα 21, αυξημένες και στη σκυταλοδρομία. Επίσης μετά από ανάρτηση της Αντιπολίτευσης στα Μέσα, για συγκεκριμένη Επιστήμονα, έχουμε επιπλέον συμμετοχές από φυσικοθεραπευτές που θα έρθουν και από το Σύλλογο της Άρτας αλλά και από την Αθήνα. Θα έχουμε και 7 φυσικοθεραπευτές που θα στηρίξουν τη διοργάνωση για να μας βοηθήσουν».

7ος ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΟΦΥΡΙΟΥ ΑΡΤΑΣ 1

Δράσεις από σήμερα για την Παγκόσμια ημέρα υγείας στις 7 Απριλίου

Η κ. Αγγέλα Τσόλα Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού σε ανακοίνωσή της ανέφερε: «Στις 7 Απριλίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και θα αρχίσουμε να κάνουμε κάποιες δράσεις. Ξεκινάμε αύριο (27 Μαρτίου) με την παρουσίαση Κοινωνικών δομών του Δήμου και την διασύνδεση με της Υπηρεσίες Υγείας. Η Εκδήλωση αυτή θα γίνει στις 6:30 στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Αγίου Μαξίμου και από 1 έως 7 Απριλίου θα υπάρχουν προληπτικές δράσεις και προληπτικές εξετάσεις στο Νοσοκομείο της Άρτας και στο Κέντρο Υγείας της Άρτας. Κλείνουμε την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας με μία Εθελοντική Αιμοδοσία η οποία θα γίνει σε συνεργασία του Δήμου μας με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου μας». Για να καταλήξει η κ. Τσόλα λέγοντας «Σας καλώ όλους. Καλό είναι να το στηρίξουμε. Είναι μία ευκαιρία να κάνουμε ένα δώρο στον εαυτό μας. Στο Δελτίο τύπου υπάρχουν οι ώρες για όλα τα ραντεβού. Θα χαρούμε πάρα πολύ να ακολουθήσετε τη δράση μας».

Δείτε εδώ κείμενα της κας.Μπίζα

Previous Article

Ένοπλος λόγος

Next Article

Εικόνα και Ομοίωση

Σχετικά άρθρα