Σε κλίμα έντασης αλλά και συναίνεσης η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρταίων

Share:

mpiza xristina

Την μεγάλη ένταση ιδιαίτερα στο δεύτερο σκέλος της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στα πρό ημερήσια διάταξης θέματα, διαδέχθηκε στη συνέχεια η κατανόηση και η συναίνεση. Συγνώμη αναγκάστηκε να ζητήσει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πατήλας για το εκρηκτικό κλίμα που επικράτησε ως προς τη διαδικασία αλλά και επίκαιρα θέματα που ετέθησαν. Δεν έλειψαν κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης και οι διαξιφισμοί μεταξύ του νυν Δημάρχου κ. Χριστόφορου Σιαφάκα και του επικεφαλής της Μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστου Τσιρογιάννη.

Τα θέματα που ετέθησαν μεταξύ άλλων προ ημερήσια διάταξης είχαν να κάνουν με το κολυμβητήριο, τις έξυπνες στάσεις, αλλά και την κοπή δένδρων στην Πλατεία Μονοπωλίου. Για την κοπή των δένδρων ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χριστόφορος Σιαφάκας ανέφερε ότι αυτή έγινε εξαιτίας του «μαύρου αλευρώδη» και πραγματοποιήθηκε με την σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου όπως αναφέρει και η σχετική Ανακοίνωση:

Σχετικά με την κοπή των Δέντρων της Πλατείας Μονοπωλίου Άρτας και τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Αρταίων κ. Ελένη Τζίμα, η προϊσταμένη του Τμήματος Πρασίνου, κ. Αγγελική Αποστόλη, αλλά και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, αναφέρουν τα εξής:

«Καθώς εξελίσσονται οι εργασίες του έργου open mall στο κέντρο της Άρτας και στα πλαίσια της ανάπλασης της πλατείας Μονοπωλίου (νέα παγκάκια, νέα πλακόστρωση, νέες φυτεύσεις υγιών δέντρων) ενημερώνουμε τους πολίτες για τα εξής:

dim symvoulio 24 1

Τα δένδρα της πλατείας που κόπηκαν ήταν άρρωστα από τον Μαύρο Αλευρώδη που – όπως όλοι γνωρίζουμε – είναι μια σοβαρή ασθένεια και ταλαιπωρεί τα εσπεριδοειδή της περιοχής μας εδώ και πάρα πολύ καιρό. Ο τρόπος δε αντιμετώπισής του είναι ακόμη άγνωστος. Τα δέντρα αυτά θα ξεραίνονταν και δυστυχώς, πέραν του αισθητικού αποτελέσματος, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα επικινδυνότητας για τους πολίτες. Παρ όλη τη φροντίδα της υπηρεσίας μας με τακτικό ράντισμα και ό,τι άλλο ήταν δυνατόν για τη διάσωσή τους, η κατάσταση της υγείας των δέντρων δεν βελτιώθηκε καθόλου. Ταυτόχρονα με τις εργασίες του «open mall», θα προχωρήσουμε στη φύτευση νέων δέντρων, τριών περίπου μέτρων ύψους, με σύγχρονο σύστημα ποτίσματος και όλη την απαιτούμενη φροντίδα που ένα δέντρο χρειάζεται για να αναπτυχθεί σωστά και γρήγορα. Η εισαγωγή νέων υγιών φυτών θα συμβάλει σε ένα καλύτερο αισθητικά περιβάλλον στο κέντρο της πόλης μας και περαιτέρω στη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας. Το νέο είδος που θα επιλεγεί θα είναι φιλικό στο περιβάλλον της περιοχής, πιθανότατα κάποιο εσπεριδοειδές ή κάποιο άλλο είδος που θα προσφέρει πυκνή σκίαση. Συνεπώς η νέα φύτευση θα αποκαταστήσει την απώλεια πρασίνου στην πλατεία».

Διπλή ήταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Με δύο σκέλη ήταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρταίων η οποία πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024. Στις 18:00 πραγματοποιήθηκε συζήτηση για το θέμα της ημερήσιας διάταξης: «Ψήφιση προϋπολογισμού και πίνακα στοχοθεσίας οικονομικών αποτελεσμάτων έτους 2024 Δήμου Αρταίων». Ακολούθησε στις 17.00 τακτική συνεδρίαση για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Τα συνολικά θέματα ήταν 25. Αξίζει να σταθούμε στο 19ο Θέμα για το οποίο αποφασίστηκε τελικά η παράταση της Συμβατικής του Προθεσμίας και αφορούσε:

«19.Επί αιτήσεως Της εταιρείας «ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΙΛΙΣΣΟΣ Α.Τ.Ε.» για παράταση συμβατικής προθεσμίας έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΑΡΤΑΣ»

Ένα έργο για το οποίο έγινε πολύ λόγος αφού ήδη είχε εγκαινιασθεί από τον προηγούμενο Δήμαρχο κ. Χ. Τσιρογιάννη και η παράταση ολοκλήρωσης του οποίου τελικά εγκρίθηκε. Κατά την συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος επικράτησαν ήπιοι τόνοι αφού ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Κοσμάς διευκρίνισε ότι πρόκειται για εργασίες αποκατάστασης που αφορούν το πίσω τμήμα του Διατηρητέου Ιστορικού Δημαρχείου της Άρτας τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «Η αρχική σύμβαση έχει ολοκληρωθεί στην ώρα της κανονικά και υπάρχει μία σύμβαση που αφορά το πίσω κομμάτι του διατηρητέου. Το έργο είναι σχετικά έτοιμο και η παράταση που ζητήθηκε είναι έως 31-3-2024 ».

Ο κ. Τσιρογιάννης επαίνεσε τον κ. Κοσμά γιατί όπως είπε βάζει τα πράγματα στη θέση τους και τον ευχαρίστησε γιατί όπως είπε «Έχουν ακουστεί πολλά».

Δείτε εδώ άρθρα της κας.Μπίζα

Previous Article

Το βλέμμα του Χριστού

Next Article

Σύλληψη αλλοδαπού στα Ιωάννινα για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Σχετικά άρθρα