«Μικρά Οχήματα – Μεγάλη Ευθύνη»

Share:

Αφίσα Μικρά Οχήματα Μεγάλη Ευθύνη

Άλλη μία εκπαιδευτική δράση για μαθητές διοργανώνει το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς». Η νέα αυτή πρωτοβουλία απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίων την πόλης και θα είναι αφιερωμένη στην ασφαλή και βιώσιμη κινητικότητα.

Ειδικότερα, στόχος του προγράμματος είναι να ενημερωθούν οι μαθητές, αφενός για τις δυνατότητες μετακίνησης που προσφέρουν φιλικά προς το περιβάλλον μέσα μεταφοράς, όπως το ποδήλατο και το πατίνι, αφετέρου για τους κανόνες που διέπουν τη χρήση τους. Επιπλέον, ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τις σοβαρές συνέπειες των τροχαίων ατυχημάτων και τη σημασία υιοθέτησης ασφαλούς οδηγικής συμπεριφοράς.

Τέλος, με στόχο την αποτελεσματικότερη επίτευξη των στόχων του προγράμματος, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε διαδραστικές δραστηριότητες με τη χρήση γυαλιών εικονικής πραγματικότητας (VirtualReality). Η δράση θα πραγματοποιηθεί κατά το χρονικό διάστημα από 29/11 έως 5/12/2023 στο κλειστό γυμναστήριο Λιμνοπούλας του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων (Π.Ε.Α.Κ.Ι.), υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών.

Δείτε εδώ εκπαιδευτικές δράσεις του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων.

Previous Article

Η αστυνομική λογοτεχνία ως αποτύπωση των σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων ( συμπεράσματα του 2ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας)

Next Article

Σύλληψη φυγόποινου για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Σχετικά άρθρα