Πρόσκληση για την 3η Έκθεση Γευσιγνωσίας στο πλαίσιο του έργου αλιΑμβρα.

Share:

270012012 233716515607203 9140995990653296163 n e1683903730427

Στην Κορωνησία Άρτας, θα πραγματοποιηθεί η κατά σειρά έκθεση γευσιγνωσίας που διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου «αλιΑμβρα». Με γνώμονα το βασικό σύνθημα του προγράμματος «Από τον Αμβρακικό Κόλπο στο πιάτο σας», η έκθεση γευσιγνωσίας θα δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να δοκιμάσουν τα εξαιρετικής ποιότητας φρέσκα αλιεύματα και να ενημερωθούν τόσο για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους όσο και για την υψηλή διατροφική τους αξία.

Με βασικό στόχο την ανάδειξη των τοπικών αλιευμάτων μέσα από παραδοσιακές αλλά και σύγχρονες τεχνικές που πρωταγωνιστούν σε γεύση, εμφάνιση και ποιότητα, τα τοπικά αλιεύματα θα αποτελούν την πρώτη ύλη για φρέσκα εδέσματα που θα παρασκευάζονται σε πραγματικό χρόνο και θα προσφέρονται στον γενικό πληθυσμό, σε τουρίστες και επισκέπτες. Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει cooking show, προβολή βίντεο με πληροφορίες για τα αλιεύματα του Αμβρακικού κόλπου και τις δράσεις του προγράμματος αλιΑμβρα, διανομή πληροφοριακού υλικού και μουσική.

Η έκθεση γευσιγνωσίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Αυγούστου στις 8.30 το βράδυ στο Λιμάνι της Κορωνησίας και αποτελεί την τρίτη από τις εν συνόλω έξι αντίστοιχες που προγραμματίζονται στο πλαίσιο του έργου «Αξιοποίηση νέων τεχνολογιών για την οργάνωση της αγοράς και την ανάδειξη των προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας προέλευσης Αμβρακικού- Άρτας», που υλοποιεί το Επιμελητήριο Άρτας.

Δείτε εδώ διοργανώσεις του Επιμελητηρίου Άρτας.

 

Previous Article

Ολοκλήρωση θερινού εργαστηρίου Ισπανών αρχιτεκτόνων στο παλιό δημοτικό σχολείο Μορφατίου

Next Article

Σύλληψη για παραβάσεις περί όπλων

Σχετικά άρθρα