#ΕΣΠΑ κι Έγινε – Αιτωλοακαρνανία

Share:

ΦΩΤΟ 1

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος Δυτική Ελλάδα στις 7 Ιουλίου 2023, στην Αιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, σε ανοικτή για το κοινό εκδήλωση, παρουσίασαν τα αποτελέσματα του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης αναλύθηκαν διεξοδικά τα αποτελέσματα του ΕΣΠΑ 2014-2020 για την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, δίνοντας έμφαση στα έργα και τις δράσεις που συμβάλλουν στην ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας, της κοινωνικής συνοχής, στην βελτίωση της καθημερινότητας και στη βιώσιμη ανάπτυξη.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης υπήρξαν ενημερωτικές εισηγήσεις και παρουσίαση των έργων του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2020 για την περιοχή, καθώς και μια ψηφιακή περιήγηση στα έργα του ΕΣΠΑ.

ΦΩΤΟ 2

Μεταξύ των ομιλητών της εκδήλωσης, o Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας και της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΔΕΠ) κ. Πλάτων Μαρλαφέκας, μίλησε για τον κομβικό ρόλο του ΕΦΕΠΑΕ, ώστε οι επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν κάθε δυνατό εθνικό και ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό εργαλείο, τονίζοντας πως «ο ΕΦΕΠΑΕ με την θεσμική ιδιότητα της στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσα από την υλοποίηση και διαχείριση του ΕΣΠΑ, όπως και των λοιπών Εθνικών και Περιφερειακών των προγραμμάτων που αφορούν το Επιχειρείν, είναι η μεγάλη συνεισφορά του επιμελητηριακού θεσμού σε κάθε μία επιχείρηση ξεχωριστά, αλλά και στην εθνική οικονομία στο σύνολό της».

Κλείνοντας, ο κ. Πλάτων Μαρλαφέκας, τόνισε ότι τα Επιμελητήρια που απαρτίζουν και στηρίζουν τον ΕΦΕΠΑΕ, ως οι μοναδικοί θεσμικά εκφραστές των ΜΜΕ και οι εκτελεστικοί τους βραχίονες, όπως είναι οι αναπτυξιακές τους εταιρείες οι ενδιάμεσοι φορείς και όλο το στελεχιακό τους δυναμικό έχουν την τεχνογνωσία πλέον και την διάθεση να βρίσκονται καθημερινά στο πλευρό του επιχειρηματία και να τον βοηθήσουν με όλα τα μέσα στην αντιμετώπιση των προκλήσεων.

Previous Article

7ο Zero Festival

Next Article

Έλεγχοι και συλλήψεις για θορύβους μουσικής σε καταστήματα της Ηπείρου

Σχετικά άρθρα