Συμμετοχή σε εργαστήριο για την Παράκτια Πολιτιστική Κληρονομιά

Share:

logo v3

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, συμμετείχε σε επιμορφωτικό εργαστήριο που διοργανώθηκε την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο του έργου «Δίκτυο Παράκτιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς» (Coastal Heritage Network – CoHeN), που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg V-A Greece-Italy 2014-2020.

Σε σχετική του εισήγηση ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, μεταξύ των άλλων, ανέφερε τα εξής: «Οι στρατηγικές συνεργασίες και τα προγράμματα διασυνοριακής και διακρατικής συνεργασίας συμβάλλουν σημαντικά στην εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης πολιτιστικής πολιτικής. Ταυτόχρονα αναπτύσσουν ένα νέο μοντέλο προώθησης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε περιοχής. Μέσα από αυτές τις συνεργασίες όλοι οι Φορείς στοχεύουμε στην αύξηση της ελκυστικότητας των περιοχών, στην ενίσχυση της επισκεψιμότητας, αλλά και της εμπειρίας των επισκεπτών μας.

358516709 1050185046394171 7218284458381340669 n

Ως Δήμος Ηγουμενίτσας, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την υλοποίηση του εν λόγω στρατηγικού έργου, το οποίο θα συμβάλει στην ανάδειξη και προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής μας. Παράλληλα, ο Δήμος μας συμμετέχει ως εταίρος στο έργο SMARTiMONY στο Πρόγραμμα Διακρατικής Συνεργασίας Ελλάδα – Αλβανία, συμβάλλοντας με τη σειρά του στην ακόμα μεγαλύτερη προβολή και προώθηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής. Στόχος του έργου είναι η ανάδειξη των δύο (2) κάστρων του Δήμου μας, των αρχαιολογικών χώρων του Δυμόκαστρου, της Ντόλιανης και του Πύργου Ραγίου και των τριών (3) Λαογραφικών Μουσείων της περιοχής μας, καθώς και του Μουσείου Πολιτισμού και Παράδοσης «Το Σπίτι της Ρένας – Μνήμες, Παράδοση, Πολιτισμός».

Ως Δημοτική Αρχή, έχουμε αποδείξει ότι στηρίζουμε τέτοιες δράσεις και δεσμευόμαστε πως και στο μέλλον θα στηρίξουμε και θα προβάλουμε αυτά τα έργα με οποιονδήποτε τρόπο. Παράλληλα, θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για περαιτέρω ενίσχυσή τους, μέσα από την υποβολή νέων προτάσεων συνεργασίας σε προγράμματα διακρατικής και διασυνοριακής συνεργασίας, ώστε να πετύχουμε τη μέγιστη προβολή και διάχυση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής μας».

Previous Article

Θεός και Άνθρωπος ο Χριστός

Next Article

Συλλήψεις φυγόποινων στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς

Σχετικά άρθρα