Δράσεις παγκόσμιας ημέρας κατά των ναρκωτικών 2023

Share:

Η 26η Ιουνίου είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών.

Είναι ημέρα υψηλού συμβολισμού για τα 75 Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της χώρας που μάχονται για να ενισχύσουν τους γονείς στον γονεϊκό τους ρόλο, τους εκπαιδευτικούς στον παιδαγωγικό τους ρόλο & τους νέους προκειμένου να τους θωρακίσουν απέναντι σε όλες τις προκλήσεις & να τους στρέψουν σε δημιουργικές απασχολήσεις. Είναι γεγονός ότι οι προκλήσεις στην σύγχρονη πραγματικότητα είναι πολλές και για να αντιμετωπισθούν απαιτούνται εγρήγορση, επαγρύπνηση, συνεχής αγώνας αυτοβελτίωσης και επιλογές, τις καλύτερες δυνατές για τον καθένα.

Το Κ.Π.Ν. Άρτας διαθέτει εργαλεία & υλικά χρήσιμα για γονείς, εκπαιδευτικούς & μαθητές όλων των βαθμίδων έτσι ώστε η διαχείριση των θεμάτων της καθημερινότητας των εφήβων & των μικρότερων μαθητών να είναι όσο γίνεται πιο ευέλικτη & αποτελεσματική.

Για την φετινή χρονιά με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας το Κ.Π.Ν. Άρτας προγραμματίζει:

• Δευτέρα 12/6/2023Δημοτικό Σχολείο Χαλκιάδων- Παρέμβαση σε μαθητές της Στ΄ τάξης με τίτλο: «Μπροστά στο Γυμνάσιο: Πειρασμοί & Αποφάσεις – Αντίσταση στην πίεση των συνομηλίκων»

• Τρίτη 13/6/20235οΔημοτικό Σχολείο- Παρέμβαση σε μαθητές της Στ΄ τάξης με τίτλο: «Μπροστά στο Γυμνάσιο: Πειρασμοί & Αποφάσεις – Αντίσταση στην πίεση των συνομηλίκων»

• Παρασκευή 16/6/2023 Ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου

• Τρίτη 27/6/2023 Ενημερωτικό Περίπτερο 10:00 π.μ.-12:00 μ.μ. με διανομή έντυπου υλικού στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, στο ύψος των οδών Σκουφά & Νόρμαν.
• Τετάρτη 28/6/2023

 Ενημερωτικό Περίπτερο 10:00 π.μ.-12:00 μ.μ. με διανομή έντυπου υλικού στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, στο ύψος των οδών Σκουφά & Νόρμαν.

 Δελτίο Τύπου- Συνέντευξη Τύπου από τον Επιστημονικά Υπεύθυνο στα τοπικά Μ.Μ.Ε στον χώρο του Κ.Π.Ν.Α.

• Πέμπτη 29/6/2023 Δημιουργικό Εργαστήρι για παιδιά 7:30 μ.μ.- 9:30 μ.μ. με τίτλο: «Με τα χρώματα της Πρόληψης Ζωγραφίζουμε & δημιουργούμε» στην οδό Σκουφά & Νόρμαν 13 στον Πεζόδρομο (Πλατεία Κακκαβά).

Ο επιστημονικός υπεύθυνος

Οικονομίδης Θεόδωρος

Παιδοψυχίατρος

Δείτε εδώ περισσότερες δράσεις του Κ.Π.Ν. Άρτας.

Previous Article

Εξιχνιάστηκε απόπειρα κλοπής από σπίτι σε χωριό της Άρτας

Next Article

Ετήσια χορευτική εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας “Ο Μακρυγιάννης”

Σχετικά άρθρα