Εξόρμυση στον Βουραϊκό

Share:

Σε μια από τις πιο όμορφες διαδρομές είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν όσοι συμμετείχαν στην κατάβαση του Βουραϊκού. Η διαδρομή μας ξεκινάει από τα Καλάβρυτα όπου περπατώντας πάνω στις ράγες του οδοντωτού σιδηρόδρομου καταλήξαμε στο Διακοφτό.

Αρχικά η πορεία μας είναι ομαλή και κινούμαστε δίπλα σε καταπράσινα λιβάδια όμως καθώς το φαράγγι στενεύει το τοπίο γίνεται πιο άγριο. Μετά από μια μεγάλη στάση στη Ζαχλωρού για την ανάκτηση δυνάμεων εισερχόμαστε στο πιο εντυπωσιακό κομμάτι της διαδρομής όπου διασχίζουμε σήραγγες και εναέριες γέφυρες ενώ πλέον μας συνοδεύει το βουητό του Βουραϊκού που κινείται ορμητικά σμιλεύοντας τα βράχια.

Λίγο πριν τα Νιάματα η διαδρομή γίνεται και πάλι ομαλή για να καταλήξουμε στο Διακοφτό όπου αρκετοί δεν δίστασαν να βουτήξουν στη θάλασσα. Ο οδοντωτός αποτελεί μια από τις παλαιότερες σιδηροδρομικές γραμμές της Ελλάδας μιας και η λειτουργία του ξεκίνησε το 1896 και η κατασκευή του ήταν ιδιαίτερα δύσκολη λόγω του ανάγλυφου αλλά και της υψομετρικής διαφοράς. Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι 22χμ.

Ευχαριστούμε πολύ τα μέλη του συλλόγου μας για την άψογη συνεργασία κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, τους φίλους που ήρθαν από Γιάννενα, Πρέβεζα και Λευκάδα καθώς και όσους περπάτησαν για πρώτη φορά μαζί μας!

Previous Article

Εξόρμυση στον Ερύμανθο

Next Article

Ενημερωτική ημερίδα σχετικά με την παρουσίαση των προγραμμάτων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» & «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ».

Σχετικά άρθρα