Επίσκεψη μαθητών του Ζωγράφειου Σχολείου στη Σερβία μέσω του Erasmus+

Share:

Συνεχίζονται για το Ζωγράφειο Σχολείο Ελληνο-Αυστριακής Αγωγής οι διακρατικές κινητικότητες μέσω του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος Erasmus+, που αφορούν συμπράξεις με σχολικές μονάδες από χώρες της Ευρώπης και ανταλλαγή καλών πρακτικών ανάμεσα στους μαθητές του πρώτου Ευρωπαϊκού Σχολείου στην Ήπειρο και συμμαθητές τους από το εξωτερικό. Σε αυτό το πλαίσιο, το διάστημα από 13 έως 19 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο Πάντσεβο της Σερβίας, η πέμπτη κατά σειρά εκπαιδευτική συνάντηση του έργου με θέμα: “SmARTourism” στο οποίοι συμμετέχουν μαθητές Λυκείου του Ζωγράφειου Σχολείου αλλά και συμμαθητές τους από Λύκεια της Σερβίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Βουλγαρίας και της Τουρκίας.

Οι μαθητές συμμετέχοντας στην πενθήμερη εκπαιδευτική συνάντηση με θέμα: “6 Digital Tours Around the Attractions & Museums of Europe” είχαν τη δυνατότητα να εξασκήσουν τις δεξιότητές τους στην Αγγλική γλώσσα και τις νέες τεχνολογίες, να γνωρίσουν συμμαθητές τους από το εξωτερικό, να αναλάβουν πρωτοβουλίες ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή τους και να γνωρίσουν το εκπαιδευτικό σύστημα αλλά και τον πολιτισμό της Σερβίας. Ταυτόχρονα, για τις ανάγκες της εκπαιδευτικής συνάντησης δημιούργησαν μια διαφημιστική ταινία και ένα ντοκιμαντέρ για το Δημοτικό Εθνογραφικό Μουσείο Ιωαννίνων, προβάλλοντας στο εξωτερικό την πλούσια ιστορία και τη μοναδική πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Οι μαθητές και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί του Ζωγράφειου Σχολείου ξεναγήθηκαν στα σημαντικότερα μνημεία και αξιοθέατα του Πάντσεβο και του Βελιγραδίου, ενώ ξεχωριστή ήταν η εμπειρία της επίσκεψης που πραγματοποίησαν στην Ελληνική Πρεσβεία στη Σερβική πρωτεύουσα, όπου τους υποδέχτηκε ο Πρόξενος κ. Κωνσταντίνος Ανδρουλάκης και τους ενημέρωσε για τον τρόπο λειτουργίας της Πρεσβείας, το επίπεδο των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Σερβίας, καθώς και για τον παροικιακό ελληνισμό στη Σερβία κατά τους περασμένους αιώνες.

Previous Article

Συλλήψεις διωκόμενων προσώπων στην Ήπειρο

Next Article

Σύλληψη φυγόποινου αλλοδαπού

Σχετικά άρθρα