Επιστολή του Περιφερειακού Συμβουλίου Επιμελητηρίων στην Περιφέρεια

Share:

Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη,

Όπως θα διαπιστώσατε και εσείς, μετά και την ανακοίνωση των επιλέξιμων επιχειρήσεων του προγράμματος  «ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19», εκτός των απορριπτέων  επιχειρήσεων που διατηρούν το δικαίωμα της ένστασης, και έχετε διασφαλίσει ήδη την κάλυψη των πιθανών τελικών εγκρίσεων, σχεδόν 3.500 επιχειρήσεις που κατέθεσαν φάκελο αξιολόγησης, δεν εξετάστηκαν και ουσιαστικά βρέθηκαν εκτός προγράμματος.

Με βάση την πρόσκληση της δράσης και τα παραπάνω αποτελέσματα, αντιλαμβανόμαστε ότι αυτές οι 3.500 επιχειρήσεις, δεν είναι επιχειρήσεις που δεν χρήζουν βοήθειας ή στήριξης, ή επιχειρήσεις που δεν πληρούν τον όρο «πληττόμενη επιχείρηση» σύμφωνα με το ΦΕΚ του Μαρτίου 2020. Απλά, τα κριτήρια που τέθηκαν με τους όρους της προκήρυξης, λαμβάνοντας υπόψη τον διαθέσιμο προϋπολογισμό, ταξινομήθηκαν με χαμηλότερη βαθμολογία.

Γνωρίζοντας πολύ καλά τις ανάγκες των τοπικών επιχειρηματικών κοινοτήτων και των συναδέλφων μας, κρίνουμε επιβεβλημένο να ενεργήσουμε άμεσα για την στήριξη και όσων επιχειρήσεων διαθέτουν τις προϋποθέσεις και μέχρι σήμερα δεν έλαβαν καμία ενίσχυση από το κράτος ή από κάποιο  φορέα, συνηθέστερα λόγω περιορισμένου προϋπολογισμού ή αυστηρών κριτηρίων ταξινόμησης.

Θεωρούμε ότι είναι η ώρα όλοι μαζί να συναποφασίσουμε και να αιτηθούμε από τις αρμόδιες Ελληνικές και Ευρωπαϊκές  αρχές, τη δημιουργία ενός προγράμματος ενίσχυσης για όλους αυτούς, μέσω δέσμευσης χρημάτων από το ΕΣΠΑ ή από οποιαδήποτε άλλη χρηματοδοτική πηγή μπορεί να προκύψει, για να καλύψουμε αδικίες και να δώσουμε τη δυνατότητα στην επιχειρηματικότητα της Ηπείρου να συνεχίσει να επιχειρεί, χωρίς διακρίσεις και αστερίσκους, διασφαλίζοντας παράλληλα  και την διατήρηση των θέσεων εργασίας και μετά την πανδημία.

Μια διεκδίκηση που πρέπει να αποτελέσει καθαρά Ηπειρώτικη υπόθεση. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι και η Ήπειρος, με ανάλογα κριτήρια, έχει τοποθετηθεί πολύ χαμηλά στον Πίνακα Ανάπτυξης της ΕΕ ως μια εκ των πλέον φτωχών περιοχών της.

κε. Περιφερειάρχη

Το ΠΕΣΗ είναι στην διάθεση σας για την όποια πρωτοβουλία επιθυμείτε να αναλάβουμε για να επιτύχουμε ομαδικά το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και την επιτυχή ολοκλήρωση της πρότασης μας.

Δεν είναι μόνο υποχρέωση μας να ενεργήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά και σεβασμός στον επιχειρηματικό κόσμο της Ηπείρου, που κάτω από δύσκολες συνθήκες συνεχίζει να επιχειρεί, συμβάλλοντας μάλιστα τα μέγιστα, τόσο στο παρών όσο κατά την περίοδο της δεκαετούς κρίσης, στην διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας.

 

 

 

 

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος του Π.Ε.Σ. Ηπείρου
& του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
 
 
Αλέξανδρος Πάσχος

Source: Epirus

Previous Article

Το Ε.Ε.Π.Υ.Ο. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην ΕΤ3

Next Article

Λαογραφικός Σύλλογος «ΚΩΣΤΗΛΑΤΑ»

Σχετικά άρθρα