Κορωνοϊός – Παγώνη: Δύσκολο να κάνουμε Πάσχα στο χωριό

Share:

Έναρξη της Σαρακοστής, σήμερα, Καθαρά Δευτέρα και απομένουν 40 ημέρες μέχρι το Πάσχα, που οι αρχικές εκτιμήσεις ανέφεραν πως θα μπορούσε να εορταστεί με μια σχετική «κανονικότητα» και πάντως «στα χωριά».

Φαίνεται όμως πως το ζήτημα «Πάσχα στο χωριό» θα είναι μια απόφαση που θα κληθούν να λάβουν οι ειδικοί και η κυβέρνηση, υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων, δηλαδή της εκτόξευσης των κρουσμάτων, της μεταδοτικότητας των μεταλλάξεων που ενισχύουν το τρίτο κύμα της πανδημίας και της ασφυκτικής πίεσης που ασκείται το τελευταίο διάστημα στα νοσοκομεία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις αρχές Μαρτίου υπήρχαν ακόμη σκέψεις και εκτιμήσεις ότι το «Πάσχα στα χωριά» θα μπορούσε να συμβεί.

Ωστόσο, απόψε, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη με δηλώσεις της στην ΕΡΤ3 ξεκαθάρισε ότι σύμφωνα με τη δική της εκτίμηση αυτό είναι μάλλον απίθανο.

Η κ. Παγώνη αναφέρθηκε στις εικόνες των τελευταίων δύο – τριών ημερών με πλήθος κορωνοπάρτι και αποκριάτικων παράνομων εκδηλώσεων, επισημαίνοντας: «Με τις εικόνες που βλέπουμε ανησυχούμε… σε 10 ημέρες θα δούμε τα αποτελέσματα».

«Περιμέναμε την κορύφωση [του τρίτου κύματος] αυτήν την εβδομάδα, αλλά ανησυχούμε μετά τις εικόνες που είδαμε. Ελπίζαμε ότι θα άνοιγαν τα καταστήματα και τα σχολεία το επόμενο διάστημα.

»Καταλαβαίνω τους νέους και τι έχουν στερηθεί, αλλά είναι μεγάλη η δυσκολία. Είναι πολύ επιθετικός αυτός ο ιός και οι μεταλλάξεις πολύ μεταδοτικές. Έχουμε πρόβλημα με τις μεταλλάξεις. Το τελευταίο διάστημα νοσηλεύονται και νέοι στα νοσοκομεία με κορωνοϊό. Είναι ένα καμπανάκι για τους νέους».

Σε ό,τι αφορά το Πάσχα, η Ματίνα Παγώνη υπογράμμισε: «Θα κάνουμε Πάσχα με μάσκες, αποστάσεις και χωρίς συνωστισμό. Στα χωριά το βλέπω δύσκολο, γιατί δεν θα έχουν προχωρήσει τόσο οι εμβολιασμοί για να έχει δημιουργηθεί σχετική ανοσία, που να επιτρέπει να πάμε στα χωριά».

Source: Arta News

Previous Article

Τηλεκπαίδευση σε όλη την Ελλάδα μέχρι τις 29 Μαρτίου

Next Article

Δερμιτζάκης για AstraZeneca: Η Ελλάδα καλώς συνεχίζει τη χορήγηση του εμβολίου

Σχετικά άρθρα