Βεβαιώσεις μετακίνησης: Νέες αλλαγές από σήμερα – Τι ισχύει

Share:

Σε ισχύ τίθενται από σήμερα, 9 Μαρτίου, οι νέες βεβαιώσεις κίνησης, που έχουν ισχύ 14 ημερών –δηλαδή μέχρι τη Δευτέρα 23 Μαρτίου.

Οι βεβαιώσεις χορηγούνται αποκλειστικά στους εργαζόμενους που παρέχουν την εργασία τους με αυτοπρόσωπη παρουσία στην επιχείρηση ή τον εργοδότη τους και όχι σε όσους βρίσκονται σε:

1. Καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας
2. Τηλεργασία
3. Νόμιμη άδεια

Οι τρεις αυτές κατηγορίες πολιτών μπορούν να μετακινούνται μόνο με τη χρήση των έξι ειδικών SMS του 13033.

Οι κλειστές επιχειρήσεις με εντολή δημόσιας αρχής, βάσει Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ), μπορούν να χορηγούν τις αντίστοιχες βεβαιώσεις μόνο σε όσους εργαζόμενους απασχολούνται σε επιτρεπόμενες δραστηριότητές τους.

Με έντυπο, μέσω του Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» ή από τον ιστότοπο forma.gov.gr, μπορούν επίσης να μετακινούνται οι αυτοαπασχολούμενοι χωρίς εργοδότη, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιτηδευματίες.

Οφείλουν να φέρουν μαζί με εκτύπωση από το Πληροφοριακό Σύστημα TAXIS των φορολογικών στοιχείων φυσικού προσώπου και επιχειρηματικής δραστηριότητας ή αντίστοιχη ηλεκτρονική απεικόνιση.

Ειδικώς, οι επιστήμονες-αυτοαπασχολούμενοι μπορούν να επιδεικνύουν την επαγγελματική ταυτότητα του συλλόγου τους.

Τέλος, με νέο έντυπο, μέσω του Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», μπορούν επίσης να μετακινούνται τα μέλη οργάνου διοίκησης, κατόπιν υπεύθυνης δήλωσης της επιχείρησης που μετέχουν.

Source: Arta News

Previous Article

Επίδομα 1.000 ευρώ σε εργαζόμενους και 3.000 σε επιχειρήσεις

Next Article

Ο Πόλεμος των Αποχρώσεων

Σχετικά άρθρα