Σαρώνει τη χώρα η «Μήδεια»: Κλειστοί δρόμοι, χιόνια ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας

Share:

Η πυκνή χιονόπτωση που διήρκεσε ολόκληρο το βράδυ, κάλυψε με χιόνι ολόκληρη την πρωτεύουσα, διακόπτοντας την κυκλοφορία στην Αθηνών-Κορίνθου και προκαλώντας προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων γίνεται η κίνηση των οχημάτων, στα λίγα σημεία του κεντρικού οδικού δικτύου που παραμένουν ανοιχτά, αφού ολόκληρη τη νύχτα η χιονόπτωση δεν σταμάτησε καθόλου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί παχύ στρώμα χιονιού και τα εκχιονιστικά και οι αλατιέρες να προσπαθούν να διατηρήσουν τους δρόμους ανοιχτούς.

Συγκεκριμένα για την Αττική, όπως έκανε γνωστό ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA πριν από λίγο, η Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου, είναι κλειστή από τα διυλιστήρια και μετά, με κλιμάκιο της Τροχαίας να βρίσκεται στο σημείο των ΕΛΠΕ, ζητώντας από τους οδηγούς να επιστρέψουν προς τα πίσω. Ωστόσο, με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων οχήματα φτάνουν μέχρι και τα διόδια της Ελευσίνας.

Ωστόσο, στο ρεύμα της ανόδου παρατηρείται μια μικρή κίνηση οχημάτων.

Προσπάθεια να κρατηθεί ανοιχτό τουλάχιστον το κεντρικό οδικό δίκτυο

Τα εκχιονιστικά οχήματα των δήμων και τα φορτηγά με το αλάτι, προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτά τουλάχιστον τις κύριες οδικές αρτηρίες της χώρας, με αποτέλεσμα στους μικρότερους δρόμους η κίνηση των οχημάτων να είναι αδύνατη.

Ωστόσο, στο κέντρο της Αθήνας επειδή η κυκλοφορία των οχημάτων είναι σχετικά αυξημένη, το πέρασμα των οχημάτων λιώνει το χιόνι στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να μην παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης

Κλειστή η Αθηνών – Λαμίας από την Κηφισιά

Όσον αφορά την Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, οι πληροφορίες αναφέρουν πως παραμένει ανοιχτή αλλά μέχρι το ύψος της Κηφισιάς, παρά τις προσπάθειες των αρχών, με τη χρήση εκχιονιστικών και με τη ρίψη αλατιού, ώστε να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί.

Ανοιχτή η Αττική Οδός

Για την Αττική Οδό, η οποία επίσης αποτελεί βασική οδική αρτηρία της πρωτεύουσας, η ένταση της βραδινής χιονόπτωσης είχε δημιουργήσει μια κατάσταση, κατά την οποία τα οχήματα μπορούσαν να μετακινηθούν μόνο στη μεσαία λωρίδα.

Ωστόσο, με τις κατάλληλες ενέργειες της αναδόχου εταιρείας, έχουν αρχίσει να λειτουργούν όλο και περισσότερα ρεύματα του οδικού άξονα.

Διακοπές ηλεκτροδότησης ακόμα και υδροδότησης στα βόρεια προάστια

Ένα ακόμα φαινόμενο που ταλαιπώρησε κατά πολύ τους κατοίκους των βορείων προαστίων της Αττικής ήταν τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Συγκεκριμένα προβλήματα αναφέρθηκαν στις περιοχές της Πεντέλης, της Εκάλης, της Ερυθραίας ακόμα και στο Μαρούσι, ενώ υπήρξαν αναφορές ακόμα και για προβλήματα στην παροχή νερού.

Για τα προβλήματα της ηλεκτροδότησης, ορισμένα από τα προβλήματα οφείλονται σε πτώση δέντρων λόγω του βάρους του χιονιού που συγκέντρωναν, με αποτέλεσμα να σπάνε και να πέφτουν επάνω σε καλώδια της ΔΕΗ και να τα σπάνε.

Για αυτόν τον λόγο η Πυροσβεστική αλλά και συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονταν σε κινητοποίηση όλο το βράδυ.

Τι προβλέπεται για τον καιρό στην Αττική

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, για την Αττική προβλέπεται πως σήμερα, Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, θα επικρατήσουν νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές, οι οποίες από τις βραδινές ώρες θα εξασθενίσουν. Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά.

Όσο για τη θερμοκρασία, αναμένεται να κυμανθεί από -01 βαθμούς Κελσίου έως και 3 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η θερμοκρασία θα κυμανθεί 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Οι κλειστοί δρόμοι στην υπόλοιπη χώρα

Με την κακοκαιρία να έχει καλύψει ολόκληρη τη χώρα, η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε στις 06:00 το πρωί της Τρίτης τον κατάλογο με τους οδικούς άξονες όπου δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί κυκλοφορία των οχημάτων, εξαιτίας του χιονιού.

Source: Arta News

Previous Article

ΑΡΤΑ-Αναπάντητο έμεινε το αίτημα περί της στήριξης παραγωγών.

Next Article

Αιτήσεις για τον έκτο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Σχετικά άρθρα