«Μήδεια»: Έρχεται ισχυρή κακοκαιρία με καταιγίδες, χιόνια και «βουτιά» της θερμοκρασίας

Share:

Έντονα θα είναι τα καιρικά φαινόμενα στη χώρα τις επόμενες ημέρες, καθώς η κακοκαιρία «Μήδεια» αναμένεται να κάνει την επέλασή της.

H κακοκαιρία «Μήδεια» θα «σαρώσει» τη χώρα τις επόμενες μέρες με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες, τα χιόνια και την σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Οι ψυχρές αέριες μάζες που βρίσκονται στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη βαθμιαία θα κινηθούν νότια και θα επηρεάσουν την περιοχή μας κυρίως από το Σάββατο (13/02), προκαλώντας τη «Μήδεια» με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κύρια χαρακτηριστικά της «Μήδειας» θα είναι η σημαντική και αισθητή πτώση του υδράργυρου και οι χιονοπτώσεις από το Σάββατο, ενώ από την Κυριακή οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ο κατά τόπους ισχυρός και ολικός παγετός, καθώς και οι θυελλώδεις βοριάδες.

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα

Βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν σήμερα, Πέμπτη, τα δυτικά, οι οποίες βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικά και θα επηρεάσουν τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στη συνέχεια τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αλλά και τα Δωδεκάνησα.

Υπάρχει προειδοποίηση για κατά τόπους έντονα φαινόμενα σε:

  • Ήπειρο
  • Δυτική Στερεά
  • Ανατολική Μακεδονία
  • Θράκη
  • Βορειοανατολικό Αιγαίο

Χιονοπτώσεις αναμένονται στα βόρεια ορεινά ηπειρωτικά, ενώ τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια.

Σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, ενώ αυξημένες θα είναι και οι συγκεντρώσεις σκόνης έως το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα είναι σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Source: Arta News

Previous Article

ΑΡΤΑ-Έργο πνοής το Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη,για την ανάπτυξη της πανέμορφης κοιλάδας του Αχελώου

Next Article

Έργα άνω των 5 εκ. ευρώ στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες.

Σχετικά άρθρα