Ο πρώτος εμβολιασμός covid-19 στο ΓΝ Άρτας

Share:

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί και στο Νοσοκομείο Άρτας

Η επιχείρηση “Ελευθερία” ξεκίνησε και στο Νοσοκομείο ‘Αρτας με τις 200 πρώτες δόσεις του εμβολίου κατά του covid-19 που έφτασαν στο νοσηλευτικό ίδρυμα τη Κυριακή από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Σήμερα το πρωί ξεκίνησε ο εμβολιασμός με πρώτη τη Δ/ντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας, ιατρό – πνευμονολόγο Σταυρούλα Λυκούρη, δ/ντρια της κλινικής covid-19, ενώ παρών στη διαδικασία ήταν και ο Υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ιωάννης Νικόπουλος.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί, καθημερινά θα εμβολιάζονται στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου 50 – 70 υγειονομικοί ενώ η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Ιανουαρίου. Σήμερα, πρώτη ημέρα, εμβολιάστηκαν 70 υγειονομικοί.
Μέχρι στιγμής έχουν αιτηθεί να εμβολιαστούν 360 υγειονομικοί του Νοσοκομείου και 100 υγειονομικοί από τα Κ.Υ και το ΕΚΑΒ.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Άρτας Βαγγέλης Ντάκουλας τόνισε την σημασία της επιχείρησης εμβολιασμού ώστε να “θωρακιστεί” καταρχήν η πρώτη γραμμή της μάχης κατά του covid-19. Ο κ. Νικόπουλος στο μήνυμά του αναφέρθηκε και στους υγειονομικούς που διστάζουν να εμβολιαστούν σημειώνοντας “Μπορούν να πιστεύουν ότι θέλουν, ως επιστήμονες όμως δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το “όπλο” που έχουμε στα χέρια μας. Θα τους παρακαλούσα να αναλογιστούν τι μπορεί να μάς προσφέρει η εμβολιαστική κάλυψη. Θα συνεχίσουμε ωστόσο να τηρούμε τα προστατευτικά μέτρα γιατί με το εμβόλιο θα εξαλείψουμε τη νόσο, με τα μέτρα θα προστατευτούμε”.

Source: Arta News

Previous Article

Ιερά Σύνοδος Θεοφάνεια: Σε αντεπίθεση η Εκκλησία για την τέλεση του Αγιασμού των υδάτων

Next Article

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ Ν. ΣΚΟΥΦΑ (ΦΩΤΟ)

Σχετικά άρθρα