Το σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου

Share:

Δεδομένο θεωρείται το άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, κάτι που έκανε σαφές σήμερα το πρωϊ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. με την κυβέρνηση να έχει λάβει τις σχετικές αποφάσεις βάσει των οποίων ανακοινώθηκε και το προληπτικό lockdown της μιας εβδομάδας που ξεκίνησε από το πρωί της Κυριακής.

Κρίσιμη ωστόσο είναι και η αυριανή σύσκεψη όπου οι ειδικοί επιστήμονες θα συνεδριάσουν με τη συμμετοχή της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως για την εκτίμηση του σχεδίου που έχει αποφασιστεί.

Οι εμπειρογνώμονες του υπουργείου Υγείας και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο της απόφασης για άνοιγμα των σχολείων την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου θέτουν επι τάπητος το σχέδιο με τα μέτρα που θα εφαρμοστούν προκειμένου να καταστεί εφικτή η ομαλή επανέναρξη και η ασφαλής λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Η σύσκεψη των ειδικών θα επαναληφθεί και προς το τέλος της εβδομάδας προκειμένου να ελεγχθούν εκ νέου τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Rapid Test και κλιμακωτή προσέλευση των μικρών μαθητών

Στη σύσκεψη οι ειδικοί εμπειρογνώμονες, με γνώμονα το σκληρό Lockdown της μιας εβδομάδας που αναμένεται να συμβάλλει περαιτέρω στη μείωση της διασποράς, θα εξετάσουν από κοινού με την υπουργό Παιδείας το σχεδιασμό στον οποίο μεταξύ άλλων  προβλέπεται η διενέργεια rapid test στους μαθητές λυκείου και σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η δημιουργία πλατφόρμας, στην οποία θα εγγράφονται μαθητές και καθηγητές που επιθυμούν να κάνουν το τεστ για τον κορωνοϊό.

Επίσης θα εξεταστεί και η δυνατότητα εφαρμογής σχεδίου διαφοροποίησης των ωρών  έναρξης και ολοκλήρωσης των μαθημάτων αλλά και της χρήσης ολων των εισόδων των σχολείων έτσι ώστε να μη δημιουργείται συνωστισμός.

Αυτό αφορά κυρίως τους μικρούς μαθητές, όπου υπενθυμίζεται υπήρξαν προβλήματα με τους συνοδούς τους τόσο κατά τις ώρες άφιξης όσο και κατά τις ώρες αναχώρησεις.

Δεν προβλέπεται πρόγραμμα εμβολιασμού στα σχολεία

«Γίνονται κλινικές μελέτες για παιδιά και εφήβους αλλά σε αυτή τη φάση δεν θα εμβολιαστούν τα παιδιά μας», ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ, η παιδίατρος- λοιμωξιολόγος Αθανασία Λουρίδα. 

Το πρωί της Κυριακής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,Στ. Πέτσας ήταν σαφής δηλώνοντας πως τα σχολεία, όλων των βαθμίδων θα ανοίξουν τη Δεύτερα 11 Ιανουαρίου. σημειώνοντας ότι  η απόφαση που ελήφθη το Σάββατο εντάσσεται σε αυτόν ακριβώς το σχεδιασμό.

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν παρέλειψε να επαναλάβει πως μαζί με τα σχολεία θα ανοίξουν και οι δραστηριότητες που λειτούργησαν μέσα στις γιορτές και οι οποίες από σήμερα βρέθηκαν ξανά μεταξύ αυτών που έχουν παύσει.

Μετέφερε δε και τη δέσμευση της κυβέρνησης για στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας και για μέρα ανακούφισης και εντός του 2021 «πάντα με σύνεση, λογική και ανθρωπιά».

Source: Arta News

Previous Article

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΜΗΔΕΝ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ

Next Article

Ανακοίνωση Εμπορικού Συλλόγου Άρτας – Για αλλη μια φορά η Κυβέρνηση μας εμπαίζει

Σχετικά άρθρα