Σχολεία: Πότε «κληρώνει» για το άνοιγμα – Τι θα κρίνει το «πρώτο κουδούνι» του 2021

Share:

Πρέπει να είμαστε σίγουροι για το άνοιγμα των σχολείων ότι δεν υπάρχει κάποια μικροέξαρση λόγων των εορτών δήλωσε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος.

Όπως είπε «το σημαντικό είναι ότι βλέπουμε σημαντική μείωση των θετικών τεστ σε σχέση με το σύνολο καθώς έχουμε πέσει κάτω από το 4%»

«Δυστυχώς υπάρχει ακόμα πίεση στο σύστημα. Θα γίνει και αυτό σιγά σιγά, είμαι σίγουρος» συμπλήρωσε.

Όπως είπε στο MEGA «σίγουρα αυτή την εβδομάδα θα συνεδριάσουμε για να δούμε τα δεδομένα σε όλη τη χώρα γιατί υπάρχουν περιοχές που είναι πηγή έξαρσης» ονοματίζοντας κάποιες περιοχές της Βοιωτίας, της Κοζάνης, της Δυτικής Αττικής.

Ειδικά για τα σχολεία ο κ. Γώγος σημείωσε ότι «εάν μπορέσουμε να ανοίξουμε στις 8 του Ιανουαρίου θα είναι θετικό βήμα. Τετάρτη-Πέμπτη θα οδηγηθούμε σε κάποια απόφαση».

Διευκρίνισε ότι «προφανώς μόνο τα δημοτικά θα ανοίξουν» αν και πρόσθεσε ότι «υπάρχει περίπτωση αν τα πράγματα πάνε καλά να ανοίξουν και οι άλλες βαθμίδες αλλά πρώτα θα ανοίξουν τα δημοτικά».

Σύμφωνα με τον ίδιο «υπάρχει περίπτωση να εξετάσουμε το άνοιγμα με ζώνες για λιανεμπόριο, αυτό θα το δούμε τις επόμενες δύο εβδομάδες».

Άφησε, επίσης, «ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει χαλάρωση των μέτρων στην Δυτική Αττική αλλά αυτό θα κριθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα».

«Σιγά σιγά θα δούμε την μετακίνηση από νομό σε νομό γιατί πρέπει να υπάρχει μια ομοιόμορφη εικόνα στην Ελλάδα, είναι νωρίς να το συζητάμε ακόμα αυτό» κατέληξε ο κ. Γώγος.

Source: Arta News

Previous Article

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των δωρεάν rapid tests στους δημότες της Άρτας

Next Article

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Δώρο το 70% της ενίσχυσης – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Σχετικά άρθρα