1821 Μέσα από τη ματιά σύγχρονων συγγραφέων

Share:

Με επιμέλεια του Ελπιδοφόρου Ιντζέμπελη και κείμενα 27 συγγραφέων κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες από τις εκδόσεις «24 γράμματα» ένα βιβλίο – αφιέρωμα στην εθνική εξέγερση του 1821. Στο βιβλίο με τίτλο «1821 Μέσα από τη ματιά σύγχρονων συγγραφέων» περιέχονται θέματα διάσπαρτα εμπνευσμένα από την ιστορία της ταραγμένης και πολυκύμαντης εκείνης επαναστατικής εποχής.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του εκδοτικού οίκου «Η παρούσα ανθολογία είναι μια προσπάθεια να μάθουν οι νεότεροι Έλληνες γεγονότα της Επανάστασης καθώς και άγνωστες πλευρές των ανθρώπων που πολέμησαν ηρωικά θυσιάζοντας τη ζωή τους και τις οικογένειές τους για την ελευθερία της πατρίδας. Να γνωρίσουν επίσης ένα πλήθος ανώνυμων ηρώων που πρωταγωνίστησαν σε σημαντικές στιγμές αυτού του Αγώνα και, με την καθοδήγηση των έμπειρων οπλαρχηγών Κολοκοτρώνη, Καραϊσκάκη, Νικηταρά, Παπαφλέσσα, Ανδρούτσου και άλλων ακόμη, κατάφεραν να δώσουν απαράμιλλα μαθήματα ανδρείας για τις επόμενες γενιές».

Οι συγγραφείς που ανθολογούνται είναι με αλφαβητική σειρά: Έρικα Αθανασίου, Δημήτρης Βαρβαρήγος, Δημήτρης Βλαχοπάνος, Γιώργος Ι. Βοϊκλής, Πέτρος Γκάτζιας, Παναγιώτης Γούτας, Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης, Νιόβη Ιωάννου, Νίκος Κατσαλίδας, Κατερίνα Καριζώνη, Κώστας Κρεμμύδας, Δημήτρης Κωστόπουλος, Πολύνα Μπανά, Στέφανος Μίλεσης, Θεόδωρος Μπενάκης, Κωνσταντίνος Μπούρας, Κατερίνα Παναγιωτοπούλου, Αντωνία Παυλάκου, Μίτση Πικραμένου, Γιώργος Πύργαρης, Δήμητρα Πυργελή, Λιάνα Σακελλίου, Απόστολος Σπυράκης, Γιώργος Σταφυλάς, Κώστας Στοφόρος, Φίλιππος Φιλίππου, Άγγελος Χαριάτης.

200 χρόνια μετά τη συγκλονιστική απόφαση των Ελλήνων να παλέψουν για την εθνική τους ανεξαρτησία και να δώσουν το αίμα τους και τη ζωή τους για το ανεκτίμητο αυτό αγαθό, το βιβλίο ανασύρει και αποτυπώνει εικόνες μεγαλείου και τραγωδίας, που αξίζει να τις διαβάσουν και να τις καταχωρίσουν στην ψυχή τους οι σημερινοί απόγονοι της γενιάς εκείνης.

Το βιβλίο κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία!!

και ON LINE : https://24grammata.com/product/2905/

Source: Arta News

Previous Article

Διεθνής βράβευση ερευνητικής ομάδας του Τμήματος Χημείας του Π.Ι.

Next Article

Μασκοφορεμένα Χριστούγεννα

Σχετικά άρθρα