Σπύρου Νεραϊδιώτη «ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ»

Share:

Σάββατο 8 Αυγούστου, 8.00 μ. μ., στη Νεράιδα

Το βιβλίο του Σπύρου Νεραϊδιώτη «ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ – Έκφραση κι άγγιγμα ψυχής, άρωμα κι έρωτας ζωής» παρουσιάζουν το Σάββατο 8 Αυγούστου και ώρα 8.00 μ. μ. στην πλατεία της Νεράιδας ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεράιδας «Η Αγία Κυριακή», το Περιοδικό «Ο Γκλαβάς της Νεράιδας» και ο Λαογραφικός Όμιλος «ΤΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ».

Το βιβλίο και τον συγγραφέα παρουσιάζουν η Αθανασία (Νάνσυ) Ζάχου, φιλόλογος, και ο Πάνος Καραγιώργος, δικηγόρος. Την εκδήλωση χαιρετίζουν ο Παύλος Αθανασιάδης, Πρόεδρος Πολιτιστικού  Συλλόγου Νεράιδας «Η Αγία Κυριακή», και ο Χρήστος Μαντέλος, πρώην αρχισυντάκτης περιοδικού «Ο Γκλαβάς της Νεράιδας». Προλογίζει και συντονίζει ο Δημήτρης Βλαχοπάνος, φιλόλογος – συγγραφέας.

Η εκδήλωση διανθίζεται με την προβολή ολιγόλεπτου βίντεο με ήχους και εικόνες της ορεινής πατρίδας. Το βίντεο επιμελήθηκε η Γενική Γραμματέας του Λαογραφικού Ομίλου «ΤΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ» Ερμιόνη Ζέρβα.

Με το νέο του βιβλίο ο Σπύρος Νεραϊδιώτης ανασύρει τη μαγεία του πανηγυριού ενός άλλου καιρού, κοντινού και ταυτόχρονα μακρινού, και αναπολεί νοσταλγικά, προσπαθώντας να το μοιραστεί με τον αναγνώστη του, ό,τι ομορφότερο και υπέροχο έπλασαν οι λαϊκοί άνθρωποι σε στιγμές μιας ιδιαίτερης συλλογικής έκφρασης και μιας έντονης συναισθηματικής φόρτισης. Ο συγγραφέας επιμένει να κρατά αναμμένο το χλομό φως των λύχνων που έφεγγαν πάνω από τις κουρασμένες μορφές των ανθρώπων εκείνων των καιρών.

 

Source: Arta News

Previous Article

Θρηνεί η Βηρυτός μετά την πρωτοφανούς έντασης έκρηξης που την ισοπέδωσε

Next Article

Φωτογραφική Ομάδα Πάλαιρου: ¨Φωτοβόλτες / Photowalks¨

Σχετικά άρθρα