ΕΟΣ ΑΡΤΑΣ 14/06: Γλυκή – Σκάλα Τζαβέλαινας – Κιάφα

Share:

Μια καλοκαιρινή και δροσιστική πεζοπορία έρχεται!! Ξεκινάμε από τη Γλυκή και περπατάμε δίπλα στον Αχέροντα ποταμό, τον ποταμό του Κάτω Κόσμου των αρχαίων. Ο Αχέροντας δημιουργεί στο πέρασμά του τοπία μοναδικού κάλλους και τα κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά του σχηματίζουν εντυπωσιακές βάθρες φιλοξενώντας ένα πολυσύνθετο οικοσύστημα. Αιωνόβια πλατάνια σκιάζουν το πέρασμά του και θεόρατοι βράχοι στέκονται φρουροί στο διάβα του.

Η ανάβασή μας γίνεται από τη Σκάλα Τζαβέλαινας, ένα πανέμορφο μονοπάτι, το οποίο ελίσσεται πάνω από τον Αχέροντα ποταμό. Αφού περάσουμε πάνω από τον ποταμό και θαυμάσουμε το τοπίο συνεχίζουμε το μονοπάτι μας για να φτάσουμε στο κάστρο της Κιάφας. Η Κιάφα υπήρξε ένα από τα θρυλικά και ηρωικά καστροχώρια των Σουλιωτών και της ανένταχτης και αυτόνομης Σουλιώτικης Συμπολιτείας κατά την περίοδο της Οθωμανοκρατίας και μέχρι την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Απέναντι βρίσκεται το ιστορικό Κούγκι.

Κατά την επιστροφή μας θα γίνει στάση κοντά στο νερόμυλο για όσους τολμήσουν ένα αναζωογωνιτικό μπάνιο στα κρύα νερά του Αχέροντα.

Στην εξόρμηση μπορούν να συμμετέχουν παιδιά σχολικής ηλικίας με τους γονείς τους.

Βαθμός Δυσκολίας:  1 

Ώρες πορείας:  περίπου 6

Υψομετρική διαφορά: περίπου 700μ

Απόσταση: περίπου 11km

Αρχηγός: Λεωνίδας Ασλανίδης (τηλ. 697822897)

Αναχώρηση: Κυριακή 7:30μ.μ από το πάρκινγκ πίσω από το ΚΤΕΛ Άρτας

Λόγω των περιορισμών που ισχύουν στις μετακινήσεις με λεωφορείο η εξόρμηση θα γίνει με ΙΧ αυτοκίνητα. Παρόλα αυτά για τη συμμετοχή στην εξόρμηση θα πρέπει να γίνει επικοινωνία με τον αρχηγό και εγγραφή στη λίστα των συμμετεχόντων.

Δικαίωμα συμμετοχής στην εξόρμηση έχουν τα μέλη του συλλόγου καθώς και τα δόκιμα μέλη. Ως δόκιμα μέλη έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε τρεις (3) εξορμήσεις και στη συνέχεια θα πρέπει να εγγράφονται ως μέλη.

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.

Source: Arta News

Previous Article

Πόσο άλλαξες, πόσο άλλαξα …

Next Article

Ενημέρωση για το Μουσικό Σχολείο Άρτας

Σχετικά άρθρα