ΕΟΣ Άρτας: προβολή ντοκιμαντέρ «Οι Έλληνες στην κορυφή του Έβερεστ»

Share:

Στις 17 Μαρτίου στις 21:00 ο ΕΟΣ Άρτας σας προσκαλεί στην προβολή του ντοκιμαντέρ: «Οι Έλληνες στην κορυφή του Έβερεστ» του Αντώνη Συκάρη στο Εργατικό Κέντρο Άρτας. Θα ακολουθήσει συζήτηση κατά τη διάρκειας της οποίας ο κ. Συκάρης θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού.

Θέμα του ντοκιμαντέρ είναι η ανάβαση στο Έβερεστ δύο Ελλήνων του Αντώνη Συκάρη και του Μάικ Ευμορφίδη τον Μάιο του 2017.
«Στη μεγάλη περιπέτεια της ανάβασης με τις τόσο αντίξοες συνθήκες, φαίνεται έντονα η δύναμη του ανθρώπου να ξεπεράσει τα όριά του για να φτάσει στην επιτυχία.»

Ο Αντώνης Συκάρης γεννήθηκε τον Μάΐο του 1962 και είναι έγγαμος με τη Καλλιόπη Κονή με δύο παιδιά τη Βιολέτα και τον Γιάννη.  Από το 1991 είναι μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων ορειβατών ΣΕΟ και της Ελληνικής ομοσπονδίας Ορειβασίας και αναρρίχησης ΕΟΟΑ. Έχει 30 χρόνια εμπειρίας στην ορειβασία και την αναρρίχηση τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει σε 63 ορειβατικές αποστολές σε όλο τον κόσμο, έχει πραγματοποιήσει 538 ορειβατικές και αναρριχητικές διαδρομές σε όλο τον κόσμο και στις Άλπεις έχει ανέβει 61 κορυφές πάνω από 4.000m 41 κορυφές πάνω από 3000m.
Είναι ο μοναδικός Έλληνας που έχει σκαρφαλώσει τέσσερις από τις 14 οκτάρες κορυφές της γης (Grand Slam). Everest 8.848m – Kangchenjunga 8.586m – Manaslu 8.163m – Lhotse 8.516m

Παράλληλα έχει μεγάλη αθλητική εμπειρία αφού έχει λάβει μέρος σε ποδηλατικούς αγώνες καθώς και σε αγώνες τρεξίματος.

Είσοδος ελεύθερη

Source: Arta News

Previous Article

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Πολιτιστικό Σύλλογο Άρτας «Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»

Next Article

Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Σχετικά άρθρα