Κορυφαία επιστημονική εκδήλωση του Τομέα Υγείας του Παιδιού

Share:

Μία σημαντική διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα από τον ΤομέαΥγείας του Παιδιού του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στις 14-16 Φεβρουαρίου 2020, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον 300 συνέδρων από όλη την Ελλάδα.

Η διοργάνωση αποτελεί συνέχεια των δράσεων του Τομέα Υγείας του Παιδιού της Σχολής Επιστημών Υγείας, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μία φορά την αξιόλογη προσπάθεια που γίνεται προς την κατεύθυνση της συνεχιζόμενης ενημέρωσης του παιδιάτρου.

Σε μία ξεχωριστή τελετή, παρουσία αρχών της πόλης και του Πανεπιστημίου, απονεμήθηκε τιμή στον καθηγητή Παιδιατρικής του ΠΓΝΙ κ. Νικόλαο Χαλιάσο σε αναγνώριση της πολύχρονης προσφοράς του.

Οι στενοί του συνεργάτες εξήραν όχι μόνο το κλινικό και υψηλά επιστημονικό του έργο,  αλλά και το κοινωνικό του έργο. «Είναι γνωστή σε όλο τον νομό η αφοσίωση, η ανιδιοτέλεια και η συνεχής προσφορά στον παιδιατρικό πληθυσμό της περιοχής και ειδικά στις πιο ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, η οποία ξεκινά από την νεαρή του ηλικία και συνεχίστηκε ως την αφυπηρέτησή του» ανέφερε συγκεκριμένα ο Δ/ντής του Τομέα Υγείας του Παιδιού,Καθηγητής Νεογνολογίας κ. Β. Γιάπρος. Η διευθύντρια της Παιδιατρικής κλινικής του ΠΓΝΙ,Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Παιδιατρικής Νεφρολογίας κα. Αικατερίνη Σιώμου μίλησε για την ανθρωπιά του, την υποστήριξή του και την κατανόηση που πάντα έδειχνε στις ανάγκες και τα προβλήματα όλων.

Στο επιστημονικό του έργο, το ήθος και τη σεμνότητα του αναφέρθηκε και ο ΑναπληρωτήςΚαθηγητής Παιδιατρικής-Παιδοαιματολογίας κύριος ΜάκηςΑλέξανδρος, τονίζοντας ότι αποτελείένασημαντικόκεφάλαιο για τα Ιωάννινα και την Ήπειρο, έχονταςαφήσει το ανεξίτηλοστίγμα του στο Πανεπιστήμιο και στην περιοχή μας.

Στο πρόγραμμα συμμετείχε σημαντικός αριθμός προσκεκλημένων ομιλητών από διάφορα Πανεπιστημιακά και Νοσοκομειακά Ιδρύματα της χώρας αλλά και του Ιδιωτικού Τομέασε ποικίλα γνωστικά   πεδία, όπως: Νεογνολογία, Ανοσολογία, Παιδοψυχιατρική, Ψυχολογία,Αιματολογία, ΕπείγουσαΠαιδιατρική, Νεφρολογία, Γυναικολογία, Καρδιαγγειακά – Μεταβολικά Νοσήματα, Χειρουργικά Νοσήματα και άλλα επιλεγμένα Παιδιατρικά Θέματα.

Τέλος, το συνέδριο στήριξαν με την ενεργή συμμετοχή τους σημαντικός αριθμός φοιτητών με την ενεργή παρουσία τους τόσο με ομιλίες όσο και εθελοντικές δράσεις.

 Η Οργανωτική Επιτροπή και όλοι οι συνεργάτες του Τομέα Υγείας του Παιδιού ευχαριστούν όλους όσους συμμετείχαν και στήριξαν τις εργασίες του καθιστώντας το ως μία από τις πιο επιτυχημένες εκδηλώσεις και ταυτόχρονα δεσμεύτηκαν για τη συνεχιζόμενη Ιατρική Ενημέρωση.

 

Source: Arta News

Previous Article

Κακή εμφάνιση και βαριά ήττα στα Χανιά για τον Καραϊσκάκη

Next Article

Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας στο Μπάνσκο ο Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας

Σχετικά άρθρα