Σεμινάρια εκπαιδευτικών (δασκάλων) Α’ θμιας εκπαίδευσης

Share:

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Άρτας την τρέχουσα σχολική περίοδο σχεδιάζει την υλοποίηση δράσεων στη σχολική κοινότητα με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας του σχολείου με την οικογένεια και την ευρύτερη κοινότητα με τον τίτλο: «Εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές- κοινότητα: Νέες προσεγγίσεις διασύνδεσης  δεσμών και σχέσεων».

Οι δράσεις απευθύνονται στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς ως ενδιάμεσες ομάδες με τελική ομάδα στόχο τους μαθητές, ώστε από κοινού να δημιουργηθεί ένα ασφαλές πλαίσιο συνεργασίας για την πρόληψη των εξαρτήσεων και την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας. Αντλούν από την θεωρία, μεθοδολογία και εφαρμογή του Συστημικού Συνθετικού Μοντέλου Καταξιωτικής Διερεύνησης.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ:

Α)  « Το Σχολείο που Ονειρεύομαι»

Για τους δασκάλους που ενδιαφέρονται προτείνουμε ένα τριήμερο εισαγωγικό σεμινάριο στην Καταξιωτική Συστημική Διερεύνηση, διάρκειας 12 ωρών και στη συνέχεια ένα διήμερο σεμινάριο γνωριμίας με το εκπαιδευτικό υλικό, διάρκειας 8 ωρών, βασισμένο σε προσομοιώσεις του υλικού. Το εκπαιδευτικό υλικό μπορεί να είναι ένα από τα δομημένα υλικά (Ταξίδι…στο όνειρο…, Οι ονειροκατακτητές εν δράσει, Η Γέφυρα της μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο) ή και ένα νέο ολοκληρωμένο υλικό που θα προκύψει από την συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς σύμφωνα με τις ανάγκες της τάξης και του σχολείου τους.

Για τους/τις εκπαιδευτικούς που θα δεσμευτούν ότι θα υλοποιήσουν ως Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας, το εκπαιδευτικό υλικό με τους μαθητές/-τριές τους, την τρέχουσα σχολική χρονιά, προτείνουμε να ακολουθήσουν 5 δίωρες συναντήσεις υποστηρικτικών συνομιλιών, όπου θα γίνεται επεξεργασία των θεμάτων που προκύπτουν από την υλοποίηση του προγράμματος με τα παιδιά και εργαστήρια εμβάνθυνσης στην εκπαίδευση των εκπαιδευτικών στην μεθοδολογία της Καταξιωτικής Συστημικής Διερεύνησης και στην ενδυνάμωση του επαγγελματικού τους ρόλου.

Το τριήμερο εισαγωγικό σεμινάριο θα υλοποιηθεί:

Τετάρτη 22/1/2020

Δευτέρα 27/1/2020

Τετάρτη29/1/2020

Ώρες: 5:00 μ.μ-9:00 μ.μ

Υπεύθυνες του σεμιναρίου: κ. Κομηλάγιου Θεοδοσία /Κοινωνιολόγος

                                                     κ. Μπακέλα Μαρία /Κοινωνική Λειτουργός

Β) «Κάπνισμα ; Όχι εγώ!»

Επίσης, θα συνεχιστεί στο Δημοτικό Σχολείο, για 2η σχολική χρονιά η υλοποίηση του προγράμματος για την πρόληψη του καπνίσματος  που βασίζεται στο  εκπαιδευτικό υλικό: «Κάπνισμα; Όχι εγώ!» και αφορά τους μαθητές της Δ΄,Ε΄, Στ΄ τάξης. Για την  υλοποίηση  του προγράμματος προτείνεται οι εκπαιδευτικοί να  συμμετέχουν σε μια τρίωρης διάρκειας εκπαίδευση γνωριμίας με το υλικό, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου2020, 5:30μ.μ.- 8:30μ.μ.. Θα ακολουθήσουν τέσσερις υποστηρικτικές συναντήσεις με τους εκπαιδευτικούς κατά την διάρκεια υλοποίησης της παρέμβασης.

Υπεύθυνες του σεμιναρίου: κ. Μπακέλα  Μαρία/Κοινωνική Λειτουργός

                                                    κ. Φλώρου Σπυριδούλα/Κοινωνική Λειτουργός

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Κέντρο Πρόληψης Ν. Άρτα καθημερινά από 9:00- 13:00 στο τηλέφωνο: 2681023126,  έως την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου  2020 .

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων  είναι περιορισμένος (έως 20 εκπαιδευτικοί για το κάθε προτεινόμενο πρόγραμμα).

Οι συναντήσεις θα γίνονται απογευματινές ώρες στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Πρόληψης, Νόρμαν 13 και Σκουφά (1ος όροφος).

 

Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΟΣ

Source: Arta News

Previous Article

ΕΟΣ ΑΡΤΑΣ: Αγία Παρασκευή Καταρράκτη – Κοπή πίτας

Next Article

Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας: προβολή ταινίας & κοπή πίτας

Σχετικά άρθρα