Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας: προβολή ταινίας & κοπή πίτας

Share:

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 στις 17:00 στο «ΣΙΝΕ ΠΑΛΛΑΣ» θα πραγματοποιηθεί η προβολή της ταινίας «ΡΑΣΟΜΟΝ» απο την κινηματογραφική Λέσχη Άρτας, με είσοδο ελεύθερη.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Τρεις ταξιδιώτες καταφεύγουν σ’ έναν ερειπωμένο ναό για να προφυλαχθούν από την καταιγίδα. Ο ξυλοκόπος, ο ιερέας και ο χωρικός ανάβουν μια φωτιά και αρχίζουν την αφήγηση μιας περίεργης ιστορίας. Έτσι ξεκινά η ιστορία- μέσα στην – ιστορία σχετικά με ένα παντρεμένο ζευγάρι που συνάντησε ένα ληστή σε έναν δασικό δρόμο. Ο ξυλοκόπος βρήκε αργότερα το πτώμα του άντρα και κατέθεσε στους αστυνομικούς που ερευνούσαν την υπόθεση. Η εξήγηση του εγκλήματος τρομάζει τόσο πολύ τον ιερέα και ενθουσιάζει τον χωρικό, που καθ’ όλη τη διάρκεια της καταιγίδας απασχολούνται με τις τέσσερις εκδοχές του φονικού.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

 Η πλοκή αποτελείται από ανταγωνιστικές οπτικές γωνίες των ηρώων για την ίδια ιστορία, που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της ταινίας ως φλας μπακ. Ωστόσο, η αληθοφάνεια και η αξιοπιστία των γεγονότων αμφισβητούνται. Οι αντιφάσεις ανάμεσα στις μερικώς επικαλυπτόμενες ιστορίες του συζύγου, της γυναίκας και του ληστή περιπλέκουν την ιστορία. Με λίγα λόγια, όλοι οι αφηγητές καθώς και όλη η ταινία χαρακτηρίζονται από την υποκειμενικότητα στην εκδοχή της ιστορίας που παρουσιάζει ο κάθε χαρακτήρας. Μέσα απ’ όλα αυτά  η βραβευμένη με Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα και Χρυσό Λέων ταινία του Ακίρα Κουροσάβα καταλήγει σε ένα ηθικό δίδαγμα, ότι η ανακάλυψη της αλήθειας ως διάκρισης μεταξύ του καλού και του κακού, υποστηρίζεται από απλές πράξεις καλοσύνης και αυτοθυσίας.

ΡΑΣΟΜΟΝ (RASHOMON, 1950)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Akira Kurosawa

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:  Toshirô MifuneMachiko KyôMasayuki Mori , Takashi ShimuraMinoru ChiakiKichijirô Ueda

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 88′

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020
ΣΙΝΕ ΠΑΛΛΑΣ
ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 17:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΗ ΜΠΥΡΑΡΙΑ «FOGG’S BEERHOUSE»

Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει κοπή βασιλόπιτας στη Μπυραρία – “Foggs Beerhouse” (Καραπάνου 11, λίγα μέτρα πιο κάτω από το Σινέ Παλλάς) με κινηματογραφικά κουίζ και δώρα για τους τυχερούς !!!

Σας περιμένουμε όλους !

Γράφει, ο Κώστας Κολιός

site : http://www.klart.gr/

Source: Arta News

Previous Article

Σεμινάρια εκπαιδευτικών (δασκάλων) Α’ θμιας εκπαίδευσης

Next Article

Σκόνταψε στο τέλος με τη Δόξα ο Καραϊσκάκης

Σχετικά άρθρα