Ξετυλίγοντας το φωτεινό κουβάρι της ιστορίας των δεσμών

Share:

Την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020 το Κέντρο Πρόληψης  των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Άρτας πραγματοποίησε ένα βιωματικό εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού με τα παιδιά από την δομή φιλοξενίας  ‘Κιβωτός του Κόσμου’, της περιοχής Πωγωνιανής Ιωαννίνων, στο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας.

Η δράση ήταν αποτέλεσμα του αιτήματος συνεργασίας της  Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας, η οποία είχε και την πρωτοβουλία του καλέσματος και της διαμόρφωσης του προγράμματος της φιλοξενίας των παιδιών.

Τα παιδιά μετά από μια παιδαγωγικού χαρακτήρα ξενάγηση στην έκθεση του Μουσείου συμμετείχαν σε ομαδικές δραστηριότητες  θεατρικού παιχνιδιού με στόχο να γνωριστούν καλύτερα  και να ανατρέξουν στο πνεύμα και στα μηνύματα  των γιορτών που πέρασαν.

Προσπαθήσαμε μέσα από τα εκφραστικά μέσα που χρησιμοποιήσαμε να συνδεθούμε ξετυλίγοντας  το  κουβάρι  των πραγματικών ανθρώπινων  σχέσεων . Τα παιδιά δημιούργησαν και πήραν μαζί τους «καρδιές» γεμάτες με τα  θετικά τους  χαρακτηριστικά έτσι όπως τους τα έδωσαν με καλοσύνη, γέλιο  και χιούμορ  οι φίλοι και συγκάτοικοί  τους. Ανταλλάξαμε ευχές και υπόσχεση να συνεχίσουμε την σύνδεση μας.

Θερμά συγχαρητήρια στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας για την πρωτοβουλία!

Σας ευχαριστούμε που μας δώσατε την ευκαιρία να ανανεώσουμε την συνεργασία μας καθώς είναι μέσα στην φιλοσοφία της πρόληψης των εξαρτήσεων η ανάπτυξη δράσεων που σχετίζονται  με την ιστορία και τον πολιτισμό.

 

Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΟΣ

Source: Arta News

Previous Article

Photopolis – φωτογραφικός διαγωνισμός

Next Article

Η εγκατάσταση προσφύγων και οι οπτικές αντιμετώπισής της

Σχετικά άρθρα