Κώστας Κρυστάλλης Από το Συρράκο στην Άρτα μέσω Αθηνών

Share:

Τον ποιητή και πεζογράφο Κώστα Κρυστάλλη παρουσιάζουν την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 8.30 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας «Ο Μακρυγιάννης», ο ομώνυμος Σύλλογος, ο Σύλλογος Μελισσουργιωτών Άρτας «O Αϊ Μάρκος» και οι Ηπειρωτικές εκδόσεις «Πέτρα». Η παρουσίαση πραγματοποιείται με την ευκαιρία της κυκλοφορίας από τις Ηπειρωτικές εκδόσεις «Πέτρα» του συλλογικού τόμου «Κώστας Κρυστάλλης, Η Επιστροφή». Το βιβλίο με πρόλογο του Ανδρέα Ρίζου, διευθυντή των ηπειρωτικών εκδόσεων «Πέτρα», και εισαγωγή – επιμέλεια του καθηγητή Ευάγγελου Αυδίκου, τιμητικό αφιέρωμα στον ηπειρώτη δημιουργό, εκδόθηκε το 2018 με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τη γέννησή του (1868 – 2018).

Ο Κώστας Κρυστάλλης, παρά τον πρόωρό θάνατό του σε ηλικία μόλις 26 χρονών, άφησε πίσω του ένα μνημειώδες έργο, το οποίο άντεξε στο χρόνο και εξακολουθεί να συγκινεί με τη δύναμη της ψυχής του και το λυρικό του πάθος. Η πατρίδα του Ήπειρος τίμησε όπως του άξιζε τον ποιητή του Σταυραετού και νιώθει περήφανη για το έργο του που αποτυπώνει  τις αγωνίες, τους καημούς και τους αγώνες του λαού της για τη λευτεριά και την πρόοδο.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Βαγγελιώ Μπρισένιου, κοινωνιολόγος, διευθύντρια του 3ου Λυκείου Άρτας και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Μελισσουργιωτών Άρτας «O Αϊ Μάρκος», ο Δημήτρης Βλαχοπάνος, φιλόλογος και συγγραφέας, και ο Ανδρέας Ρίζος, δημοσιογράφος και εκδότης του βιβλίου.

Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει η Κυριακούλα Κουτσούμπα, υπάλληλος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Την ανάγνωση των κειμένων θα συνοδεύει με το πολίτικο λαούτο ο Γιάννης Κρανίδης, φοιτητής του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Θα προβληθεί ολιγόλεπτο βίντεο με την επιμέλεια του Ηλία Λάμπρη.

Source: Arta News

Previous Article

Τελετή Αναγόρευσης του κ. Κωνσταντίνου Γ. Λυκέτσου σε Επίτιμο Καθ. του Τμήματος Ιατρικής του Π.Ι.

Next Article

Προβολή ταινίας – ντοκιμαντέρ από τον Ορειβατικό σύλλογο Άρτας

Σχετικά άρθρα