Το Επιμελητήριο συμμετείχε σε Ημερίδα στα πλαίσια του έργου Ε-Parks

Share:

Το Επιμελητήριο Άρτας τίμησε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία , συμμετέχοντας σε Ημερίδα για την Προσβασιμότητα των Πάρκων και των Προστατευμένων Περιοχών στα πλαίσια του έργου Ε-Parks στο MonteSant’ Angelo της Ιταλίας στις 4 και 5 Δεκεμβρίου.

Το έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg V-A Greece-Italy, υλοποιείται από το Επιμελητήριο Άρτας με το Università deglistudidiFoggia, το EnteParcoNazionaledelGargano, το Consorzio di Bonifica Montana del Gargano και το @Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και στοχεύει  τη βελτίωση της προσβασιμότητας στα Εθνικά Πάρκα.

Εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου συμμετείχαν σε Ημερίδα που διοργανώθηκε στο MonteSant’ Angelo της Ιταλίας, παρουσιάζοντας την Προσβασιμότητα στις ελληνικές προστατευόμενες περιοχές, τις προκλήσεις και τις προοπτικές καθώς και στην 3η Συνάντηση Εργασίας του έργου σχεδιάζοντας τις επόμενες δράσεις.

Στο προσεχές διάστημα, στο Επιμελητήριο Άρτας θα πραγματοποιηθεί Ημέρα Γνωριμίας για πολίτες και επιχειρήσεις για το έργο, που στοχεύει στην προσβασιμότητα ΑμεΑ σε Εθνικά Πάρκα και προστατευόμενες περιοχές.

Ειδικότερα, στόχος του έργου Eparks είναι η ανάπτυξη συστήματος ειδικής Σήμανσης για περιβαλλοντικά προστατευόμενες περιοχές, που θα επιτρέπει τον συνδυασμό των στοιχείων του βιώσιμου τουρισμού, της τοπικής οικονομίας και της παροχής ίσων ευκαιριών πρόσβασης σε ΑΜΕΑ. Στις δράσεις του έργου περιλαμβάνεται η ανάπτυξη πιλοτικών εφαρμογών με κατασκευαστικές παρεμβάσεις, τοποθέτηση σημείων ενημέρωσης, ανάπτυξη ειδικής σήμανσης και εκπαιδευτικά σεμινάρια για εμπλεκόμενους φορείς. Τα αποτελέσματα των δράσεων θα είναι η ανάπτυξη ενός τύπου τουρισμού που θα υιοθετεί υπεύθυνη στάση από τους επισκέπτες μιας περιοχής, ώστε οι στοχευόμενες περιοχές να βελτιώσουν την ελκυστικότητα και την ανταγωνιστικότητά τους.

Source: Arta News

Previous Article

… και οι ήμερες μέλισσες τσιμπανε

Next Article

Σπουδαίο «διπλό» στη Ριζούπολη ο Καραϊσκάκης!

Σχετικά άρθρα