Συγκέντρωση βοήθειας προς τους οικονομικά αδύναμους

Share:

Αγαπητοί μας Συμπολίτες,

Πλησιάζουν και πάλι σε λίγες μέρες οι μεγάλες γιορτές των Χριστουγέννων και του νέου έτους τις οποίες όλοι με δικαιολογημένη ανυπομονησία περιμένουμε προκειμένου να νιώσουμε την γλυκιά θαλπωρή της αγάπης και της χαράς που αναμφισβήτητα μας χαρίζουν.

Δυστυχώς όμως γύρω μας υπάρχουν συνάνθρωποί μας που δεν είναι το ίδιο «τυχεροί».

Είναι οι συμπολίτες μας που οι ατυχίες της ζωής και η κοινωνικοοικονομική κρίση που βιώνει η κοινωνία μας τους έχουν οδηγήσει στην ανάγκη να μην μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες επιβίωσής τους.

Σε αυτούς τους συμπολίτες μας ένα δέμα αγάπης αυτές τις ημέρες πέρα από την υλική στήριξη, που την έχουν απόλυτη ανάγκη, θα δώσει και την ελπίδα και ικανοποίηση ότι κάποιοι τους συμμερίζονται και κατανοούν την ανάγκη τους. Και αυτό θα τους δώσει κουράγιο και λίγη έστω από τη χαρά των ημερών.

Με τις σκέψεις αυτές ο Ερυθρός Σταυρός στις γιορτές που πλησιάζουν θα προσπαθήσει και φέτος να σταθεί αρωγός σε όσο γίνεται περισσότερες οικογένειες συμπολιτών μας, που διαπιστωμένα, χρειάζονται βοήθεια, σε όλο τον νομό μας.

Γι΄αυτό και απευθύνει ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ σε όλους τους συμπολίτες, τους Κοινωνικούς, Πολιτιστικούς, Επαγγελματικούς κ.τ.λ. Συλλόγους και  Φορείς της περιοχής μας, όσοι και στο βαθμό που μπορούν να στηρίξουν και αυτή την προσπάθειά μας.

Η βοήθεια που μπορεί να προσφερθεί είναι τρόφιμα, που να μην χρειάζονται ψυγείο (όσπρια, ζυμαρικά, γάλα, ρύζι, ζάχαρη, λάδι κ.τ.λ.) καθώς και χρήματα με τα οποία μπορεί να αγορασθεί ότι είναι απαραίτητο.

Γνωρίζουμε και εμπιστευόμαστε τα πλούσια αποθέματα αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης που διαθέτει η περιοχή μας τα οποία χρειάζεται λίγο να κινητοποιήσουμε και να μην αμελήσουμε να προσφέρουμε ότι μας είναι δυνατόν.

Εμείς θα περιμένουμε την βοήθεια, μικρή ή μεγαλύτερη, όλων και από την πλευρά μας, όπως κάνουμε πάντα, θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να την αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο και δικαιότερο τρόπο.

Αν με αυτό το πνεύμα κινητοποιηθούμε θα νιώσουμε και σε αυτές της γιορτές την ανεκτίμητη αξία της εσωτερικής ικανοποίησης που προσφέρει η αγαπητική προσφορά, που είναι και το βαθύτερο νόημα των εορτών αυτών και την οποία ευχόμεθα σε όλους, μαζί με κάθε άλλη ευγενική τους επιθυμία ή επιδίωξη.

Source: Arta News

Previous Article

Μήνυμα του ΠΑΣΥΣΕΚ για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμΕΑ

Next Article

Απάντηση – διάψευση από την Ιερά Μητρόπολη Άρτης

Σχετικά άρθρα