«Ολοκληρωμένες Στρατηγικές Διαχείρισης Θαλάσσιων Καταιγίδων» ΠΕΔ Ηπείρου

Share:

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου στα πλαίσια του Διακρατικού Έργου «Ολοκληρωμένες Στρατηγικές Διαχείρισης Θαλάσσιων Καταιγίδων (I-STORMS)» σας προσκαλεί στην Τελική Διάσκεψη του Έργου, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Ποσειδώνας» του ξενοδοχείου PIRAEUS THEOXENIA (Καραολή και Δημητρίου 23, Πειραιάς), με ώρα έναρξης 9.00 π.μ.

Στη Διάσκεψη θα συμμετάσχουν και θα εισηγηθούν εκπρόσωποι των Εταίρων που συμμετέχουν στο Έργο I-STORMS, και πιο συγκεκριμένα: από την Ελλάδα εκπρόσωπος της ΠΕΔ Ηπείρου, από την Ιταλία (επικεφαλής Εταίρος, Δήμος της Βενετίας), από τη Σλοβενία, Κροατία και Αλβανία, καθώς και προσκεκλημένοι φορέων από την Ελλάδα, όπως του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών.

Οι θαλάσσιες καταιγίδες προκαλούν σοβαρές ζημιές στην ποιότητα της ζωής, σε μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, στο περιβάλλον, σε παράκτιες επιχειρήσεις, ενώ συχνά απειλούνται και οι ίδιες οι ζωές των πολιτών.

Στόχος του Έργου Ι-STORMS είναι η προώθηση της διακρατικής συνεργασίας σχετικά με τη διαφύλαξη των περιοχών της Αδριατικής και του Ιονίου από τις έκτακτες καταστάσεις που προκαλούνται από τις θαλάσσιες καταιγίδες, μέσω της βελτίωσης των διαδικασιών έγκαιρης προειδοποίησης και  πολιτικής προστασίας, με την ίδρυση Δικτύου Φορέων, τη Θεσμοθέτηση Κοινής Στρατηγικής και τη χρήση καινοτόμων εργαλείων ΤΠΕ.

Οι υλοποιηθείσες δραστηριότητες του Έργου I-STORMS συνεισφέρουν στη μείωση του κατακερματισμού της τεχνογνωσίας και των δεδομένων, προκειμένου να αυξηθεί η ακρίβεια και η αξιοπιστία των προγνώσεων που αφορούν τις θαλάσσιες καταιγίδες και κατά συνέπεια να αυξηθεί η ετοιμότητα των παράκτιων περιοχών της Αδριατικής και του Ιουνίου σε σχέση με την αντιμετώπιση των κινδύνων αυτών.

Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το Διακρατικό Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Interreg V-B «Αδριατική – Ιόνιο 2014-2020».

 

Στο Έργο συμμετέχουν εννέα (9) φορείς ως Εταίροι και επτά (7) φορείς ως Συνεργαζόμενοι Εταίροι, από πέντε (5) διαφορετικές χώρες, εκπρόσωποι των οποίων θα συμμετάσχουν στην Τελική Διάσκεψη του Έργου:

Εταίροι του Έργου

Από την Ελλάδα: Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου

Από την Ιταλία:

 • Ο Δήμος Βενετίας ( Επικεφαλής Εταίρος),
 • Το Εθνικό Ερευνητικό Συμβούλιο – Ινστιτούτο Θαλασσίων Επιστημών (CNR ISMAR),
 • Ο Οργανισμός για την προστασία του Περιβάλλοντος και την Ενέργεια της Εμίλια-Ρομάνια,
 • Η Περιφέρεια της Απουλίας (Τμήμα Πολιτικής Προστασίας)

Από την Αλβανία:

 • Η Περιφέρεια του Δυρραχίου
 • Το Ινστιτούτο Γεωεπιστημών, Ενέργειας, Ύδατος και Περιβάλλοντος,

Από την Σλοβενία: Ο Οργανισμός Περιβάλλοντος της Σλοβενίας

Από την Κροατία: Η Μετεωρολογική και Υδρολογική Υπηρεσία της Κροατίας

 

Συνεργάζονται με το Έργο οι παρακάτω φορείς

 • Η Περιφέρεια της Εμίλια-Ρομάνια,
 • Το Εθνικό Τμήμα Πολιτικής Προστασίας ,
 • Ο Περιφερειακός Οργανισμός Πολιτικής Προστασίας στην Εμίλια-Ρομάνια,
 • Ο Περιφερειακός Οργανισμός Περιβαλλοντικής Πρόληψης και Προστασίας του Βένετο,
 • Η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Αλβανίας,
 • Η Λιμενική Αρχή Δυρραχίου,
 • Ο Οργανισμός Υδάτων της Σλοβενίας.

Source: Arta News

Previous Article

Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας – προβολή της ταινίας «ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ»

Next Article

«Neverland…make it real» από το 4ο Γενικό Λύκειο Άρτας

Σχετικά άρθρα