Εορτασμός Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού

Share:

Συνεχίζοντας την προσπάθεια ανάδειξης  της σημασίας του μητρικού θηλασμού ως ένα κρίσιμο πρώτο βήμα στη ζωή ενός παιδιού και ενθαρρύνοντας τους νέους και των δύο φύλων ώστε να ενημερωθούν για τα πολύτιμα οφέλη του μητρικού θηλασμού, ο Σύλλογος Μαιών – Μαιευτών Ιωαννίνωναποφάσισε να εορτάσει την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού με μια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Έτσι,θα βρισκόμαστε την Τετάρτη 6  Νοεμβρίου 2019στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ιωαννίνων (Λ.Α.Φ.Ι.) και ώρα 18:00 -20:00,για να ενημερώσουμε το κοινό για το μητρικό θηλασμό και τις καθημερινές δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζει η θηλάζουσα μέσα από ένα διαδραστικό σεμινάριο. Επίσης στόχος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του συντρόφου, αλλά και του οικογενειακού περιβάλλοντος της θηλάζουσας. Η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού – World BreastfeedingWeek (WBW) γιορτάζεται στην Ελλάδα κάθε χρόνοτην εβδομάδα 1 με 7 Νοεμβρίου, από υποστηρικτές του θηλασμού σε πάνω από 170 χώρες. Εγκρίνεται και υποστηρίζεται από τη UNICEF, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), τη Διεθνή Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) και υπουργεία Υγείας σε πολλές χώρες.

Το σύνθημα για το 2019 είναι «Ενδυναμώνουμε τους γονείς, Διευκολύνουμε το θηλασμό» και φέρνει στο προσκήνιο την αναγκαιότητα για συλλογική και συντονισμένη δράση για την προώθηση του μητρικού θηλασμού σε όλο τον κόσμο.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΑΛΑΤΣΗ                                     ΜΑΡΙΑ ΛΕΟΝΤΑΡΗ

 

Source: Arta News

Previous Article

Όταν η Κάλλας συνάντησε την Μονρόε

Next Article

Έργα σε εξέλιξη στον Δήμο Νικολάου Σκουφά

Σχετικά άρθρα