Βαγγέλη Αυδίκου «Οδός Οφθαλμιατρείου»

Share:

Το μυθιστόρημα του Βαγγέλη Αυδίκου «Οδός Οφθαλμιατρείου» παρουσιάζουν την Τρίτη 12 Νοεμβρίου και ώρα 8.30 το βράδυ στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Άρτας ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άρτας «Ο Μακρυγιάννης», το Επιμελητήριο Άρτας, ο Όμιλος Μελέτης Ολοκαυτώματος Κομμένου (ΟΜΟΚ) και το βιβλιοπωλείο «Η Πολυθρόνα του Νίτσε».

Για το βιβλίο και τον συγγραφέα μιλούν η Έλενα Μάντζιου, Φιλόλογος, και η Ειρήνη Αυδίκου, Καθηγήτρια Πληροφορικής. Παρεμβαίνει η Κατερίνα Σχισμένου, Φιλόλογος, μεταφράστρια.

Την εκδήλωση προλογίζει και συντονίζει ο Δημήτρης Βλαχοπάνος, Φιλόλογος, συγγραφέας.

Ο Βαγγέλης Αυδίκος γεννήθηκε στην Πρέβεζα. Σπούδασε στο Κλασικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και είναι Ομότιμος Καθηγητής Λαογραφίας στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει εκδώσει μυθιστορήματα, μελέτες και κριτικές, ενώ έχει μετάσχει σε πολλά και σημαντικά συλλογικά έργα.

Το μυθιστόρημα «Οδός Οφθαλμιατρείου» ακολουθεί τη δραματική πορεία του ποιητή και πεζογράφου Κώστα Κρυστάλλη από την πατρική γη τού Συρράκου στην Αθήνα και από την Αθήνα στην Άρτα, όπου άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, 22 Απριλίου 1894, σε ηλικία μόλις 26 χρονών.  Ο Κώστας Κρυστάλλης επιστρέφει από το θάνατο στη ζωή, προκειμένου να ολοκληρώσει τώρα μια συζήτηση που την άφησε τότε στη μέση.

Source: Arta News

Previous Article

Το «Δίκτυο Ποιότητας για τον Αειφόρο Τουρισμό» στο Συνέδριο Γυναικείας Επιχ/τητας

Next Article

Ο Γ. Γκολομάζος στην Επιτροπή Διαβούλευσης της Περιφέρειας Ηπείρου

Σχετικά άρθρα