Δηλώσεις για ΑNUGA & αεροπορική σύνδεση Ιωαννίνων- Κολωνίας

Share:

Στη συμμετοχή της Ηπείρου στην Διεθνή Έκθεση ANUGA, στην  προοπτική αεροπορικής σύνδεσης  των Ιωαννίνων με την  Κολωνία   Γερμανίας και στις  προτάσεις  του για περιβαλλοντικά ζητήματα, αναφέρθηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Αναλυτικά:

Ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε  «άψογη και χρήσιμη»  την παρουσία της Περιφέρειας και των επιχειρήσεών της Ηπείρου που έλαβαν μέρος στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών ANUGA που πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας.

Όπως ανέφερε η Ήπειρος είχε το καλύτερο περίπτερο  και συνεχάρη τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν σε αυτή, «ανοίγοντας ορίζοντες στην Περιφέρεια Ηπείρου στην  εξωστρέφεια και στα ποιοτικά προϊόντα».

Παράλληλα μετέφερε τον προβληματισμό των επιχειρήσεων που παράγουν φέτα Π.Ο.Π. Όπως είπε διαπίστωσε σε όλους ένα τεράστιο άγχος, καθώς περιμένουν να υλοποιηθούν όσα έχει ο Πρωθυπουργός για την προστασία του προϊόντος  και τη δημιουργία ελεγκτικών μηχανισμών.  Πρόσθεσε ακόμη ότι και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  διαβεβαίωσε  ότι  τα  ισοζύγια θα τηρηθούν,  ο ελεγκτικός μηχανισμός -που σήμερα είναι ανύπαρκτος – θα γίνει και τα πρόστιμα – που τώρα είναι «χάδια»- θα αναμορφωθούν.

«Έδωσαν το δικαίωμα – ανέφερε ακόμη ο Περιφερειάρχης- διαχρονικά οι κυβερνήσεις σε κάποιους να κάνουν τη δουλειά τους και μη ωφελημένοι να είναι οι σωστοί τυροκόμοι και ειδικά ο κτηνοτροφικός κόσμος που βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το θέμα εδώ και τώρα πρέπει να τελειώνει. Να γίνει αυτό που πρέπει και να αισθάνονται όλοι όσοι παράγουν ποιοτικά προϊόντα, είτε αυτό είναι λάδι, είτε μέλι, είτε γαλακτοκομικά».

Αεροπορική σύνδεση Ιωάννινα- Κολωνία

Από την παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη στη Διεθνή Έκθεση της ANUGA προέκυψε και ενδιαφέρουσα εξέλιξη για την προοπτική σύνδεσης της Γερμανίας με την Ήπειρο, μέσω  των αεροδρομίων Ιωαννίνων και Κολωνίας.

Το θέμα αυτό ήταν το κύριο που συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε με τον Ηπειρωτικής καταγωγής (από τους Λογγάδες Ιωαννίνων) δήμαρχο του Σβέρτε  Δημήτρη Αξούργο, παρουσία και της Ελληνίδας Προξένου στο Ντίσελντορφ Μαρίας Παπακωνσταντίνου.

«Ο κ. Δ. Αξούργος έδειξε άμεσο ενδιαφέρον σύνδεσης της ευρύτερης (Γερμανικής) περιοχής με τα Ιωάννινα. Είχα  άμεσα επικοινωνία με τον αερολιμενάρχη Ιωαννίνων (Δ. Μητσιμάρη) και με το Δήμαρχο Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ. Συνεννοηθήκαμε και ζητάμε  η πρωτοβουλία που θα πάρει ο  κ. Αξούργος για την αεροπορική σύνδεση μέσω ενός μικρότερου γερμανικού αεροδρομίου και με γερμανική αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους που αναζητείται,  να  τη στηρίξει ο  κόσμος που έχει συγγενείς στη Γερμανία και τα τουριστικά γραφεία, ώστε όταν   τελειώσουν οι διαδικασίες  να διατηρηθεί  η σύνδεση στο διηνεκές».

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης  και  η προοπτική συνεργασίας της Ηπείρου με το Δήμο Σβέρτε, το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, για τη διοργάνωση φεστιβάλ με Ηπειρωτικά προϊόντα και τη διερεύνηση ενδιαφέροντος επιχειρήσεων που θα θέλουν να αναπτύξουν συνεργασία για αγορά και προώθηση αγροτικών προϊόντων.

 

Source: Arta News

Previous Article

Εθελοντική Αιμοδοσία από το Σύλλογο Εθελοντών και τα ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ

Next Article

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Σχετικά άρθρα