Επιμελητήριο Άρτας: Συνέδριο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

Share:

Στην Άρτα στις 16 -18 Οκτωβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί το 11ο Συνέδριο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας Μακροπεριφέρειας  Αδριατικής και Ιονίου.

Το συνέδριο συνδιοργανώνουν το Φόρουμ Επιμελητηρίων Αδριατικής και Ιονίου (AICForum) και το Επιμελητήριο Άρτας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (μέλος της Uniadrion) και το Οικονομικό Επιμελητήριο του Spit (μέλος του φόρουμ AIC) και θα συμμετέχουν εκπρόσωποι 41 Επιμελητηρίων – μελών του Forum, που προέρχονται από τις χώρες Αλβανία, Βοσνία –Ερζεγοβίνη, Ιταλία, Κροατία, Μοντενέγκρο, Σερβία, Σλοβενία και Ελλάδα.

Στόχος του είναι να προσφέρει μια διαπεριφερειακή προοπτική στις βέλτιστες πρακτικές και τις επικρατούσες προκλήσεις όσον αφορά τα θέματα που άπτονται της βελτίωσης της θέσεως των γυναικών, και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού στην μακροπεριφέρεια Αδριατικής και Ιονίου.

Η εκδήλωση συγκεντρώνει μια τεράστια κοινότητα παραγόντων από όλη την περιοχή της Αδριατικής και του Ιονίου: εμπειρογνώμονες, εκπροσώπους θεσμικών οργάνων, επιχειρηματίες και ενδιαφερόμενους, οι οποίοι αναλαμβάνουν δράσεις για την ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Παρόλο που ο τουρισμός είναι ήδη μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομικές δραστηριότητες στην περιοχή της Αδριατικής-Ιονίου, δεν αξιοποιείται πλήρως το δυναμικό της Περιφέρειας με βιώσιμο και υπεύθυνο τρόπο (όπως αναφέρεται στο Σχέδιο Δράσης EUSAIR, Πυλώνας 4 – Τομέας 1 Διαφοροποιημένο τουριστική προσφορά).

Το συνέδριο θα επικεντρωθεί σε πτυχές καινοτομίας της γυναικείας επιχειρηματικότητας, εναλλακτικές και δυνητικά βιώσιμες μορφές τουρισμού και συναφείς ευκαιρίες.

Έχουν προγραμματιστεί υπερσύγχρονες παρουσιάσεις, διαδραστικά εργαστήρια και συνεδρίες δικτύωσης στις 16 και 17 Οκτωβρίου, ενώ στις 18 εκτός από την Έκτακτη Συνέλευση του Forum AIC, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση δικτύωσης μεταξύ των φορέων και οργανισμών, που διαχειρίζονται διασυνοριακά έργα που σχετίζονται με τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, τον Τουρισμό, τον Πολιτισμό και άλλα.

Source: Arta News

Previous Article

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Next Article

Ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον χωρίς εξορύξεις

Σχετικά άρθρα