ΕΟΣ: 8η Θεσσαλική Ορειβατική Συνάντηση

Share:

Ο ΕΟΣ Άρτας θεωρώντας επιβεβλημένη την παρουσία του στα Άγραφα αποφάσισε αντί της προγραμματισμένης εξόρμησης στον Ερύμανθο να συμμετέχει στην 8η Θεσσαλική Ορειβατική Συνάντηση που διοργανώνει ο ΕΟΣ Καρδίτσας στη Λίμνη Πλαστήρα.

Τα Άγραφα διαχρονικά είναι ιστορικός τόπος αντίστασης και ελευθερίας, αποτελούν δε μία από τις πιο παρθένες ορεινές περιοχές στην Ευρώπη, και ο αγώνας για την διαφύλαξη της ακεραιότητάς τους θεωρούμε ότι αποτελεί υποχρέωση της ορειβατικής κοινότητας.

Στα Άγραφα που απειλούνται από βιομηχανικές επενδύσεις ‘’πράσινης ανάπτυξης’’, με 640 ανεμογεννήτριες (!), είναι λοιπόν αφιερωμένη η φετινή 8η Θεσσαλική Ορειβατική Συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου, πάνω από την λίμνη Πλαστήρα, στον υπαίθριο χώρο του ορειβατικού καταφυγίου Αγράφων στα 1536 μέτρα.

Εμείς οι πεζοπόροι και ορειβάτες έχουμε έναν ακόμη λόγο να υπερασπιστούμε την ακεραιότητα των ορεινών όγκων. Η ισοπέδωσή τους θα σημάνει το τέλος της πεζοπορίας – ορειβασίας στα Άγραφα. Παράλληλα όλες οι δυνατότητες για ήπια ανάπτυξη αυτών των «μειονεκτικών» περιοχών ακυρώνονται.

Σας καλούμε όλους στην 8η ΘΟΣ στα Άγραφα…

Δείτε όλο το πρόγραμμα εδώ:

http://agrafarefuge.gr/?p=615

Αρχηγός: Κίμωνας Καλιακάτσος (τηλ. 6972241729)

Αναχώρηση: 14:30 Σάββατο από το δημοτικό πάρκινγκ στην πλατεία Ζέρβα

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.

Source: Arta News

Previous Article

Διακρατική Εκδήλωση Δικτύωσης & Εκπαίδευσης του Έργου InClust

Next Article

Δελτίο Τύπου της Ιεράς Μητροπολης Άρτας

Σχετικά άρθρα