«Μουσική εκδήλωση με τη Συμφωνική Ορχήστρα Magna Grecia»

Share:

Μία ξεχωριστή μουσική εμπειρία θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό της Άρτας, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 19:00 από τη Συμφωνική Ορχήστρα «Magna Grecia» από τον Τάραντα της Ιταλίας, που θα δώσει μία μοναδική συναυλία στο θέατρο του Κάστρου της πόλης.

Περισσότεροι από τριάντα μουσικοί και τέσσερις τενόροι και σοπράνο επί σκηνής, υπό την καθοδήγηση του διάσημου μαέστρου Piero Romano, θα ερμηνεύσουν ιταλικές και άλλες άριες, ενώ για πρώτη φορά θα παρουσιάσουν τον ύμνο που συνέθεσαν οι μουσικοί Simone Falkone και Claudia Ostouni εμπνεόμενοι από την ιστορία και τα μνημεία της αρχαίας Ηπείρου.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα «Μία Συναυλία για την ειρήνη» που σχεδιάστηκε και ξεκίνησε να υλοποιείται από το Δήμο του Φίερι σε συνεργασία με το Δήμο Τιράνων και την Περιφέρεια της Απουλίας. Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό, πολιτιστικό και κοινωνικό εγχείρημα που περιλαμβάνει σειρά από συναυλίες με στόχο την προώθηση της ιδέας της ειρήνης μεταξύ των κατοίκων στην περιοχή της Απουλίας, της Ηπείρου και της Αλβανίας.

Έως σήμερα το πρόγραμμα «Μία Συναυλία για την ειρήνη» έχει παρουσιαστεί στον Τάραντα και το Μπάρι της Ιταλίας, έχουν επίσης δώσει συναυλία στο Ούλτσινι και την Μπούντβα του Μαυροβουνίου, στα Τίρανα και το Φίερι της Αλβανίας κ.α.

Τη συναυλία διοργανώνουν από κοινού η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, ο Δήμος Αρταίων, η Περιφέρεια της Απουλίας Ιταλίας και ο Δήμος του Φίερι της Αλβανίας.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

 

Source: Politismos

Previous Article

Κατατακτήριες εξετάσεις για 29 θέσεις στο Μουσικό Σχολείο Άρτας

Next Article

Σκέψεις για τη νέα σχολική χρονιά

Σχετικά άρθρα