ΕΟΣ Άρτας: 3-4/08 Παιδική κατασκήνωση

Share:

Για πρώτη φορά φέτος ο σύλλογός μας αποφάσισε να κάνει μια εξόρμηση αποκλειστικά για τους μικρούς μας φίλους. Τα παιδιά είναι απαραίτητο να έχουν επαφή με τη φύση για τη σωστή ανάπτυξή τους, κάτι που σήμερα δυστυχώς έχουν χάσει. Ελάτε μαζί μας σε ένα βιωματικό διήμερο που θα δώσει νέες εμπειρίες, εικόνες και ερεθίσματα στα παιδιά αλλά και τους μεγάλους.

Θα σας περιμένουμε στο Ορειβατικό Καταφύγιο Πραμάντων από τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου και μετά. Αφού στήσουμε τις σκηνές μας και τακτοποιηθούμε στο χώρο θα γίνει γνωριμία των παιδιών μεταξύ τους. Το απόγευμα συζητάμε και θα μαθαίνουμε χρήσιμες τεχνικές για την κίνηση στο βουνό, τα απαραίτητα που πρέπει να έχουμε μαζί μας και άλλα. Έπειτα θα μάθουμε στα παιδιά τις βασικές αρχές προσανατολισμού με τη χρήση πυξίδας και στη συνέχεια θα παίξουμε ένα παιχνίδι προσανατολισμού! Το βράδυ θα μαζευτούμε όλοι μαζί γύρω από τη φωτιά για να πούμε ιστορίες και να μοιραστούμε εμπειρίες.

Την Κυριακή του πρωί θα κάνουμε μια κυκλική διαδρομή από το καταφύγιο Πραμάντων προς το καταφύγιο Μελισσουργών. Εκεί θα πραγματοποιήσουμε στάση για ξεκούραση και φαγητό και στη συνέχεια θα γυρίσουμε στο καταφύγιο Πραμάντων από άλλη διαδρομή η οποία περνάει δίπλα από τη σπηλιά του Κατσαντώνη.

Συνολικά υπολογίζουμε πως οι ώρες πορείας θα είναι 5, μαζί με τις στάσεις, αλλά αυτό εξαρτάται πάντα από το ρυθμό της ομάδας.

Αφού επιστρέψουμε στο καταφύγιο, ξεκουραστούμε και παίξουμε θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής.

Αρχηγός: Κίμων Καλιακάτσος (τηλ 6972241729)

Τα παιδιά καθ’όλη τη διάρκεια της κατασκήνωσης θα πρέπει να συνοδεύονται από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

Πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

 

 

Source: Arta News

Previous Article

Συμπεράσματα από τις βουλευτικές εκλογές

Next Article

Εκδήλωση Παρουσίασης του Έργου InClust

Σχετικά άρθρα