26η Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα κατά των Εξαρτήσεων

Share:

Η 26η Ιουνίου είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα κατά των Εξαρτήσεων.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Άρτας διοργανώνει τις εξής εκδηλώσεις με τίτλο:

«Με το βλέμμα της πρόληψης, χαιρόμαστε την ουσία της ζωής

α) την Τρίτη 25/6/2019 & ώρες 10:00- 12:00 –  Ενημερωτικό Περίπτερο με διανομή έντυπου υλικού στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, στο ύψος των οδών Σκουφά & Νόρμαν. Επιπλέον θα δοθεί δελτίο τύπου & συνέντευξη τύπου από τον Επιστημονικά Υπεύθυνο στα τοπικά Μ.Μ.Ε. στον χώρο του Κ.Π.Ν.Α.

β) την  Τετάρτη 26/6/2019 & ώρες 19:30- 21:30Δημιουργικό Εργαστήρι για παιδιά με τίτλο: «Πρόληψη-Παιδιά σε δράση- Ζωή»  στην Παιδική Χαρά του Δ. Αρταίων στην Πλατεία Σκουφά. Κατασκευή γοργόνας, σκιάχτρου, σαύρας, ζωγραφική σε πέτρες κ.α.

Στο πλαίσιο των δράσεων υλοποιήθηκαν επίσης οι παρεμβάσεις με τίτλο:

«Το κυνήγι …των χαμένων σελίδων»  στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Νομού στο/η:

γ) Κορφοβούνι την Τετάρτη 5/6/2019

δ) Ράμια την Δευτέρα 10/6/2019

Το μήνυμα της Πρόληψης μετά από μία παρατεταμένη κρίση- κατά κύριο λόγο οικονομική αλλά & πολιτισμική & κοινωνική σε επίπεδο θεσμών & αξιών- και μετά την αθρόα μετανάστευση ανθρώπων που βίωσαν πολέμους & φτώχεια δεν μπορεί να είναι άλλο από την αλληλεγγύη, την αλληλοβοήθεια, την αποδοχή & τον σεβασμό της διαφορετικότητας & του «άλλου».

Όλα τα παραπάνω τα οποία χαρακτηρίζουν την φιλοτιμία & τον χαρακτήρα των πολιτών αυτής της χώρας μετά από μία εποχή «ευμάρειας» & ατομικής ευδαιμονίας έχουν χαθεί από το προσκήνιο. Ίσως η κρίση της οποίας την οξεία φάση βιώσαμε είναι μία τελευταία ευκαιρία να ξαναβρούμε  τις αξίες μας & να αναδιαμορφώσουμε μία καινούρια κοινωνία πιο ανθρώπινη με αξίες & στόχους που θα σέβονται τον άνθρωπο, θα αναγνωρίζουν τις ιδιαιτερότητές του & θα συνδράμουν τα προβλήματά του.

Η κοινωνική μέριμνα & η εθελοντική προσφορά σε περιόδους κρίσης είναι το αναγκαίο & το ζητούμενο για κάθε άνθρωπο.

Με αυτές τις λίγες σκέψεις ας τιμήσουμε & εφέτος την επέτειο του αγώνα κατά των εξαρτήσεων.

 

Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΟΣ

Source: Arta News

Previous Article

Δέκα Χρόνια Μουσικό Σχολείο Άρτας

Next Article

6ο  Αντάμωμα των Ηπειρωτών της Ευρώπης,

Σχετικά άρθρα