ΕΟΣ Άρτας: #save_agrafa

Share:

Μέλη του συλλόγου μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΕΟΣ Καρδίτσας και του ΑΟΣ Αθηνών συμμετέχοντας στο κίνημα #save agrafa. Ένα κατασκηνωτικό διήμερο (8-9/06) στο καταφύγιο Αγράφων Καραμανώλη, που μας έφερε λίγο πιο κοντά στην άγρια ομορφιά των Αγράφων η οποία απειλείται άμεσα από την εγκατάσταση ανεμογεννητριών.

Στόχος ήταν να γνωρίσουμε μέσα από πεζοπορίες το παρθένο τοπίο της περιοχής και να δώσουμε ένα μήνυμα αντίστασης προς αυτούς που θέλουν να ασελγήσουν στα Άγραφα αλλά και σχεδόν σε όλες τις βουνοκορφές της χώρας μας. Συμμετείχαμε πρωτίστως ως άνθρωποι και ως γονείς άλλα η ορειβασία είναι το μέσο που μας έδεσε άρρηκτα με τον τόπο που περπατάμε, μας άνοιξε τα μάτια της ψυχής ώστε να αντιληφθούμε την ιερότητα και την αναγκαιότητα των κορυφογραμμών και μας εμφύσησε με  το καθήκον διαφύλαξης τους.
Στις τοποθετήσεις που έγιναν το απόγευμα του Σαββάτου ενημερωθήκαμε για τη νομοθεσία αλλά τις κινήσεις διαμαρτυρίας που γίνονται σε άλλες περιοχές της χώρας μας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ορειβάτες και φυσιολάτρες σχεδόν από όλη την Ελλάδα, υπάρχει όμως η ανάγκη συντονισμού μέσω της ΕΟΟΑ, σύμφωνα με το καταστατικό της οποίας (άρθρο 4) σκοπός της είναι η ενεργός εμπλοκή της σε θέματα προστασίας της ορεινής φύσης, είτε πρωτόβουλα, είτε σε συνεργασία με άλλους αρμόδιους φορείς.

Source: Arta News

Previous Article

Οι ΠΥΞ ΛΑΞ στην ΑΡΤΑ – Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Next Article

11ο Art Festival “Πολιτιστική Παρεμβολή”

Σχετικά άρθρα