Εξαφάνισε το πασχαλινό φούσκωμα

Share:

Μετά τον παραδοσιακό οβελία και όλα τα υπόλοιπα πασχαλινά εδέσματα, οι περισσότεροι νιώθουμε σκασμένοι από το φαγητό.

Για να μπορέσουμε, λοιπόν, να αποφύγουμε και να ξεπεράσουμε το φούσκωμα και ξαναμπούμε στο στενό μας τζιν παντελόνι, δεν χρειάζεται να ακολουθήσουμε κάποια αυστηρή διατροφή.

Αυτό που χρειάζεται είναι να βάλουμε λίγο σε τάξη τη διατροφή μας, να κάνουμε περισσότερα γεύματα και φυσικά να περιορίσουμε ζάχαρες και λιπαρά.

Το bovary.gr προτείνει τέσσερις μικρές κινήσεις, που είναι αρκετές για να έρθει το σώμα μας στην κατάσταση που ήταν πριν τις γιορτές.

Μικρά, συχνά γεύματα

Αυτό είναι το Νο1 μυστικό. Το σώμα μας δεν πρέπει να λιμοκτονεί, με τα μικρά και συχνά γεύματα μπορεί να διατηρεί τα επίπεδα της γλυκόζης σε φυσιολογικά επίπεδα. Έτσι αποφεύγουμε και το τσιμπολόγημα.

Σνακ τα σημαντικά

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι υπέροχα και δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή μας.

Μια καλή εναλλακτική είναι να βάλουμε στο μπλέντερ τα αγαπημένα μας φρούτα μαζί με λίγο γάλα και να φτιάξουμε ένα λαχταριστό smoothie. Επιπλέον, μπορούμε να κόψουμε αγγουράκια και καροτάκια σε στικς και να τα βουτήξουμε σε γιαούρτι ή τυρί τύπου spread. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχουν και οι ξηροί καρποί!

Αφήστε το αλκοόλ και τα γλυκά

Για ένα μικρό διάστημα μπορούμε να κρατηθούμε μακριά από την πολύ ζάχαρη, αντικαθιστώντας τις πάστες και τα προφιτερόλ, με μαύρη σοκολάτα. Παράλληλα, πρέπει να πούμε αντίο στο αλκοόλ και σε περίπτωση που θέλουμε να πιούμε επιλέγουμε ένα ποτήρι κρασί.

Τρέξε, τρέξε, τρέξε

Το Πάσχα τελείωσε οπότε μπορούμε να ξεκινήσουμε ξανά τις δραστηριότητές μας και να πηγαίνουμε στο γυμναστήριο, τηρώντας το πρόγραμμά μας. Εάν πάλι δεν σας αρέσει το γυμαναστήριο γυμναστηρίου,μπορείτε να πάτε για περίπατο! Σε όλα αυτά μην ξεχνάμε να ενυδατώνουμε τον οργανισμό μας πίνοντας νερό.

iPaideia.gr

Source: Arta News

Previous Article

“Κατά συνθήκη ψεύδη” από την Θεατρική Ομάδα ΥΦΟΠΟΙΟΙ

Next Article

“Η άλλη Μαρία” του π. Δημητρίου Μπόκου

Σχετικά άρθρα