Η Νομαδική Βιβλιοθήκη για 4 μήνες στον Πολυχώρο Πολιτισμού στη Φιλιππιάδα

Share:

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 τα εγκαίνια της Νομαδικής Βιβλιοθήκηςτου Μεσογειακού Φεστιβάλ Φωτογραφίας (MedPhotoFestival)στον Πολυχώρο Πολιτισμού του Δήμου Ζηρού στη Φιλιππιάδαμεπαρουσίαση της συλλογής από τα μέλητουMedphotoFestival, Ελένη Παγκαλιά και Δημήτρη Κεχρή.

Η συλλογή, η οποία απαρτίζεται μέχρι στιγμής από 100 τίτλους, αποτελείται από κλασικά έργα που έχουν διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ιστορία της φωτογραφίας και από έργα που θέτουν με έναν ιδιαίτερο τρόπο τη χρήση του μέσου σήμερα και αντανακλούν ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων καλλιτεχνικών αναζητήσεων καθώς και τάσεων στο χώρο του βιβλίου, σε αισθητικό και τεχνικό επίπεδο. Βιβλία που προέρχονται είτε από διεθνείς και εγχώριους εκδοτικούς οργανισμούς είτε αποτελούν αυτοεκδόσεις καλλιτεχνών.

Η συλλογή είναι ανοιχτή στο κοινό και προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους φορείς, φωτογραφικές ομάδες, εκπαιδευτικά ιδρύματα από την ευρύτερη περιοχή να επικοινωνήσουν για να προγραμματίσουν την επίσκεψη τους, τους επόμενους μήνες.Η Νομαδική Βιβλιοθήκη βρίσκεται στον Πολυχώρο Πολιτισμού του Δήμου Ζηρούκαι είναι ανοιχτή στο κοινό Δευτέρακαι Τετάρτη 6:30 – 8:30 και κατόπιν ραντεβού οποιαδήποτε ημέρα για ομάδες και σχολεία.

ΕργαστηρίαPhotoΒookΟpenSpace

Παράλληλα, στη διάρκεια της παραμονής των βιβλίων στον Πολυχώρο Πολιτισμού, θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια, στα οποία θα γίνεται παρουσίαση από μέλη της Φωτογραφικής ομάδας ορισμένων βιβλίων της συλλογής, πάνω σε συγκεκριμένες θεματικές και θα υπάρχει αλληλεπίδραση και συζήτηση πάνω σε αυτά.

Ακολουθούν οι ημερομηνίες των εργαστηρίων PhotoBookOpenSpace.

Σάββατο 6 Απριλίου    Πρόσωπα/Ταυτότητες/ Έμφυλες σχέσεις

Σάββατο 20 Απριλίου  Πολιτική/Κοινωνικά ζητήματα/Κριτική

Σάββατο 11 Μάιου      Τόπος/Κοινωνικό Τοπίο/Δημόσια Σφαίρα

Σάββατο 22 Ιουνίου     Σπίτι/Οικογένεια/Οικείο

Ώρα Έναρξης: 18:30

Η Φωτογραφική Ομάδα Φιλιππιάδας ΚΑ.ΔΡΩ ευχαριστεί το MedphotoFestivalκαι τα μέλη Ελένη Παγκαλιά και Δημήτρη Κεχρή για την παραχώρηση της Νομαδικής Βιβλιοθήκης για τέσσερις μήνες στο Πολυχώρο Πολιτισμού του Δήμου Ζηρού στη Φιλιππιάδα, τον Δήμο Ζηρού για την αρωγή του σε όλη τη διάρκεια του εγχειρήματος. Ευχαριστεί επίσηςτο Κτήμα Τσουμάνη και το LafazanisWineryγια τη χορηγία του μπουφέ των εγκαινίων και των κρασιών.

Παρακαλούμε επικοινωνήστε  με τοmykadrw@gmail.comή με τα ακόλουθα τηλέφωνα για να προγραμματίσετε την επίσκεψη του συλλόγου ή της ομάδας σας.

Τηλ.επικοινωνίας  6976869371     Ροντογιάννης Χρήστος

6946349483    Χατζής Κων/νος

6976869376    Χατζόπουλος Γιάννης

Source: Arta News

Previous Article

Έμειναν στο “μηδέν” Καραϊσκάκης και Δόξα Δράμας

Next Article

Υγεία: Δημόσιο Αγαθό. Κοινωνικό Δικαίωμα

Σχετικά άρθρα