Επιστολή του ΠΑΣΥΣΕΚ προς ΥΠΕΘΑ και ΕΣΑΜΕΑ

Share:

Αξιότιμοι κύριοι.

Σύμφωνα με το άρθρο 5 του Ν. 2439/1996, ο χρόνος παραμονής στο βαθμό λόγω αναρρωτικών αδειών και νοσηλειών είναι συντάξιμος και πραγματικός χρόνος. Στην παράγραφο 15α και 15β του άρθρου 5 αναφέρονται τα εξής: λογίζεται επίσης ως χρόνος παραμονής στο βαθμό, ο χρόνος που οι αξιωματικοί, από το βαθμό του Ανθυπολοχαγού μέχρι και του Αντισυνταγματάρχη και των αντίστοιχων των άλλων κλάδων, διετέλεσαν στο βαθμό αυτό σε αναρρωτική άδεια μέχρι δώδεκα (12) μήνες και νοσηλεία μέχρι δώδεκα (12) μήνες.

Ο Σύνδεσμος προτείνει, ο χρόνος ανεξαρτήτων αναρρωτικών αδειών και νοσηλείας, έως ότου κάποιος κριθεί ελαφράς υπηρεσίας – υπηρεσίας γραφείου – υπηρεσίας ξηράς – υπηρεσίας εδάφους, να λογίζεται ως χρόνος διοίκησης για τον υπολογισμό της ημερομηνίας προαγωγής. Είναι άδικο για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που τραυματίστηκαν εν υπηρεσία ή νόσησαν (ανίατο ή δυσίατο νόσημα) να παραμένουν πίσω στην προαγωγή τους.

Κύριε Υπουργέ Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρε της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, ως Σύνδεσμος είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι η μερίδα αυτή των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων δεν θα περάσει απαρατήρητη από τα μάτια σας, μετά τη σχετική μας επιστολή ως προς εσάς. Ευελπιστούμε στην ευαισθητοποίηση όλων των ανθρώπων στα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), πόσο μάλιστα σε εσάς οι οποίοι διευθύνετε ανθρώπινο δυναμικό.

Ο Σύνδεσμος θα είναι πάντα δίπλα σας, για την ανάδειξη τόσο σοβαρών ζητημάτων και σε προτάσεις για την επίλυση αυτών.

Source: Arta News

Previous Article

Λάχανα και Χάχανα Κλικ στη Λαχανοχαχανοχώρα στο “ΣΚΟΥΦΑ”

Next Article

Το Επιμελητήριο Άρτας στην Food Expo 2019

Σχετικά άρθρα