Νομαδική Βιβλιοθήκη του MedPhotoFestival από την ΚΑ.ΔΡΩ

Share:

Η Φωτογραφική Ομάδα Φιλιππιάδας ΚΑ.ΔΡΩ ανακοινώνει με χαρά ότι πρόκειται να φιλοξενήσει από τις 30 Μαρτίου 2019 και για 4 μήνες, στον Πολυχώρο Πολιτισμού του δήμου Ζηρού στη Φιλιππιάδα την Νομαδική Βιβλιοθήκη του Μεσογειακού Φεστιβάλ Φωτογραφίας (MedPhotoFestival) μετά από πρωτοβουλία της εισηγήτριας της ομάδας Φωτεινής Παπαχατζή. Τα εγκαίνια της φιλοξενίας της συλλογής θα γίνουν το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 και θα γίνει η παρουσίαση της συλλογής από τα μέλητης  Med Photo, Ελένη Παγκαλιά και Δημήτρη Κεχρή.

Η Νομαδική Βιβλιοθήκη είναι μια πολύ σημαντική δράση του Μεσογειακού Φεστιβάλ Φωτογραφίας (MedPhotoFestival), κατά την οποία μια ολοένα και αυξανόμενη συλλογή φωτογραφικών βιβλίων ταξιδεύει ανά την Ελλάδα και παραμένει σε κάθε τόπο τέσσερις μήνες, ώστε άνθρωποι, φορείς, πανεπιστημιακά ιδρύματα και συλλογικότητες εκτός Αθήνας να μπορούν να έρθουν σε επαφή με σημαντικά έργα της  Φωτογραφίας. Ο Πολυχώρος Πολιτισμού του δήμου Ζηρού και η Φωτογραφική Ομάδα Φιλιππιάδας ΚΑ.ΔΡΩ είναι ο 4ος σταθμός της Νομαδικής Βιβλιοθήκης μετά  την Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίουστο ΠαράρτημαΣάμου, την Δημόσια ΚεντρικήΒιβλιοθήκη Ρεθύμνου και την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας.

Στη διάρκεια της παραμονής των βιβλίων στον Πολυχώρο Πολιτισμού του δήμου Ζηρού στη Φιλιππιάδα θα πραγματοποιηθούνεργαστήρια και παρουσιάσεις  με εισηγητές φωτογράφους και δασκάλους φωτογραφίας. Η συλλογή είναι ανοιχτή στο κοινό και προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους φορείς, φωτογραφικές ομάδες, εκπαιδευτικά ιδρύματα από την ευρύτερη περιοχή να επικοινωνήσουν για να προγραμματίσουν την επίσκεψη τους, τους επόμενους μήνες.

Η Νομαδική Βιβλιοθήκη θα βρίσκεται σον Πολυχώρο Πολιτισμού του δήμου Ζηρού στη Φιλιππιάδα από τον Απρίλιο και θα δέχεται φορείς και συλλόγους σε καθορισμένες ώρες ενώ θα είναι ανοιχτή στο κοινό καθημερινά, 18.00-21.00 . Παρακαλούμε επικοινωνήστε με το[email protected]ή με τα 6976869371, 6973447018 για να προγραμματίσετε την επίσκεψη του συλλόγου ή της ομάδας σας.

Η Φωτογραφική Ομάδα Φιλιππιάδας ΚΑ.ΔΡΩ ευχαριστεί τον Δήμο Ζηρού για την αρωγή του σε όλη τη διάρκεια του εγχειρήματος.

Χορηγοί Εγκαινίων

LAFAZANIS WINERY

ΚΤΗΜΑ ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ

Source: Arta News

Previous Article

Πέμπτη συνάντηση Erasmus+ μαθητών και καθηγητών στην Άρτα

Next Article

«άστο γι αύριο» …

Σχετικά άρθρα