Ένα επιτυχημένο καρναβάλι που συνεχίζει να ταξιδεύει δυνατά στο χρόνο

Share:

Για 38η χρονιά η Άρτα έζησε σε υπέροχους καρναβαλικούς ρυθμούς! Ένα  πολύ επιτυχημένο Καρναβάλι, ίσως το καλύτερο όλων των χρόνων, κατάφεραν να διοργανώσουν οι γυναίκες της  Άρτας με σύμμαχο τον καιρό, το κέφι τους και το μεράκι τους. Το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 παρέλασαν 29 πολυπληθή γκρουπ και άρματα με χρώματα, ρυθμό και ζωντάνια σε έναν κατάμεστο από θεατές, κεντρικό δρόμο της πόλης.

 Γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών, μέλη πολιτιστικών συλλόγων, σχολών χορού και παιδιά σχολείων και φροντιστηρίων, έβαλαν την πινελιά τους σε αυτή την καθιερωμένη, εδώ και  38 χρόνια αποκριάτικη γιορτή στην πόλη της Άρτας.

 Το καρναβάλι ξεκίνησε με προεκλογικό κλίμα, με τον καρνάβαλο πρώτο άρμα  και με θέμα «O Καρνάβαλος περνάει και τις ψήφους του μετράει» και ακολουθούσαν τα εξής θέματα: Oι μπυρατές της Καρναβαλικής: Ομάδα “Τα παιδεία παίζει”, Ρίο deArta: Γκρουπ «Οι Βουκόλοι», Οι χώρες του κόσμου: 2o Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Ελεούσας, Απάτσι και ότι αρπάξει, Οι γαμπροί της εξουσίας: Σύλλογος «Σκουφάς». Καρναβ-άλιεν: 5ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας, Βενετσάνικες φλόγες: Γκρουπ από το Θεσπρωτικό, Ο μικρός Νικόλας: Κέντρο Γαλλικής Γλώσσας  Άννας Τσέτσου, PALSO ARTAS BALLOONS:Σύλλογος ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών PALSO Άρτας, Ρόδα, τσάντα και κοπάνα: Χορευτική ομάδα «Armonia Αrta», Ψάχνοντας για πετρέλαιο στην Άρτα – Άραβες και βλάχοι: Φροντιστήριο Αγγλικών «Μπαλάσκα –  Κωνσταντίνου»,  Τα καθαρά παιδιά: Γκρουπ «Κyratsistas», «Χρυσοί Αιμοδότες»: Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας, Μανιτάρια και Ξωτικά:BΙΝΓΚ ΤΣΟΥΝ KUNG FU –  IWKA (ΙΒΕΚΑ)  Τμήμα Fitness  με την Αθηνά Κοντογιάννη, Αγρόκτημα: Αθλητικός Σύλλογος Άρτας «Πύρρος» – Ρυθμική και Αισθητική Γυμναστική, Παγώνια: Γυμναστήριο Gym G, Rio Duende Janeiro: Σχολή χορού Duende, Εκλογές 2019…σαν τα πρόβατα: Γκρουπ «Οι γιατρούδες», Ζου(ρ)λουKrotalArta: Ομάδα κρουστών KrotalArta, Οι πανκοραμένες: 5Ο Γυμνάσιο Άρτας, Power of LOVE στο ΚΑΠΗ, Αλλού τα κακαρίσματα και αλλού γεννάν οι κότες: Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος «Φιλοθέης», Κόμμα Ανεξάρτητων Υποψηφίων Λαϊκών Αξιών για την Εξουσία: γκρουπ «Κίσσες», Αλαλούμ και ότι να’ναι, MasterΨήστς: Σύλλογος Μελισσουργιωτών  «Ο Αι – Μάρκος», ΑRTA ΑirlinesΓκρούπ «Oι Φευγάτες», Οι ΟSCARισμένες, Το Τρενάκι της χαράς.

 Την καρναβαλική παρέλαση παρουσίασαν πολύ επιτυχημένα για τρίτη χρονιά ο Γιώργος Παπαβασιλείου και η Φωτεινή Πανούλα, οι καρναβαλιστές χόρεψαν στις μουσικές επιλογές του  Αλέξη Κατσαδωράκη και ο ART TV μετέδωσε απ’ ευθείας την παρέλαση για όσους άραξαν στον καναπέ τους.

 Ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Χριστόφορος Σιαφάκας, ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ και εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού Νίκος Λιόντος καθώς και το προσωπικό των υπηρεσιών του Δήμου, υποστήριξαν τη διοργάνωση, έτσι ώστε να γίνει και φέτος ένα πετυχημένο καρναβάλι.

 Ο Δήμος Αρταίων χρηματοδότησε την ηχητική κάλυψη της παρέλασης, την επισκευή και την μεταφορά των αρμάτων και ήταν αρωγός σε όλες τις προσπάθειες της Άτυπης Επιτροπής για την άψογη διοργάνωση.

 Στο τέλος της παρέλασης, η Άτυπη Επιτροπή του Καρναβαλιού, πρόσφερε στο Δήμαρχο της πόλης, ευχαριστώντας τον για την υποστήριξη, ως δώρο κουκιά έτσι ώστε ως υποψήφιος δήμαρχος να μετρήσει τα κουκιά του και να κάνει τα κουμάντα του.

 Με επιτυχία έγινε στο τέλος της καρναβαλικής παρέλασης ο σοκοφρετοπόλεμος. Τα γκρουπ, μετά το πέρας της παρέλασης, επέστρεψαν στην πλατεία του Αγίου Δημητρίου όπου ο Δήμαρχος και οι καρναβαλίστριες έριξαν από μπαλκόνι σοκοφρέτες στους θεατές,  μέσα σε ένα κλίμα χαράς και γέλιου.

O Εμπορικός Σύλλογος Άρτας στηρίζοντας το Καρναβάλι και πρόσφερε σε όλα τα γκρουπ καραμέλες οι οποίες μοιράστηκαν στους θεατές με το σύνθημα: «ΑγοράΖΩ στην Άρτα – Στηρίζω την πόλη μου».

Μετά την παρέλαση τα γκρουπ ξεφάντωσαν μέχρι τελικής πτώσεως στα μπαρ και στα club της πόλης.

Η Άτυπη Επιτροπή  ευχαριστεί θερμά τους ευγενικούς χορηγούς: «Ζάγκλης Γιώργος -χρυσός-ασήμι-οπτικά», «TAXI&GO», Σωματείο Αρτοποιών Άρτας και ΙΟΝ.  Επίσης την Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, το Επιμελητήριο και τον Εμπορικό Σύλλογο Άρτας  για τη στήριξή τους.

 Επίσης ευχαριστεί την ομάδα περιφρούρησης που φρόντισε για τη ροή της παρέλασης και είναι οι: Γκέλυ Κογιαντή, Λίτσα Καραπέτση, Κατερίνα Παππά, Μαρία Τσιώρη, και Μαρία Κογιαντή.

 Ακόμη, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα και ηλεκτρονικά) που πάντα συμπαραστέκονται σε αυτή την καρναβαλική προσπάθεια των γυναικών.

 Και βέβαια τους θεατές που με τη συμμετοχή τους και το γέλιο τους  μας ενισχύουν ηθικά έτσι ώστε το καρναβάλι μας να ταξιδεύει  δυνατά στο χρόνο.

 Για  φωτογραφικό υλικό και σχόλια δείτε τη σελίδα μας στο facebook: Καρναβάλι Γυναικών Άρτας.

  Εκ μέρους της  Άτυπης Επιτροπής του Καρναβαλιού Γυναικών Άρτας

Kική Μανοπούλου

Κυριακούλα  Κουτσούμπα

Source: Arta News

Previous Article

Σκι και πεζοπορία στο Ανήλιο

Next Article

Πλήθος κόσμου και εκατοντάδες συμμετοχές στο Καρναβάλι Γυναικών Άρτας

Σχετικά άρθρα