Συνάντηση Εργασίας έργου E-Parks “Interrreg Ελλάδα-Ιταλία V-A 2014-2020”

Share:

Τη 2η Συνάντηση Εργασίας των εταίρων του έργου “E-parks – Environmental and AdministrativeknowledgeNetworks for a BetterTouristAttractiveness in ProtectedNaturalAreas” διοργανώνει το Επιμελητήριο Άρτας, στην Άρτα, σε συνέχεια της αντίστοιχης εναρκτήριας που πραγματοποιήθηκε στη  Foggia της Ιταλίας.

Το Επιμελητήριο συμμετέχει ως εταίρος στο έργο “E-parks, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα INTERREG Ελλάδα-Ιταλία V-A 2014-2020. Στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη συστήματος ειδικής Σήμανσης για περιβαλλοντικά προστατευόμενες περιοχές, που θα επιτρέπει τον συνδυασμό των στοιχείων του βιώσιμου τουρισμού, της τοπικής οικονομίας και της παροχής ίσων ευκαιριών πρόσβασης σε ΑΜΕΑ. Στις δράσεις του έργου περιλαμβάνεται η ανάπτυξη πιλοτικών εφαρμογών με κατασκευαστικές παρεμβάσεις, τοποθέτηση σημείων ενημέρωσης, ανάπτυξη ειδικής σήμανσης και εκπαιδευτικά σεμινάρια για εμπλεκόμενους φορείς. Τα αποτελέσματα των δράσεων  θα είναι η ανάπτυξη ενός τύπου τουρισμού που θα υιοθετεί υπεύθυνη στάση από τους επισκέπτες μιας περιοχής, ώστε οι στοχευόμενες περιοχές να βελτιώσουν την ελκυστικότητα και την ανταγωνιστικότητά τους.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 10:00 – 18:00, στο Συνεδριακό κέντρο του Επιμελητήριου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Επιμελητηρίου Άρτας, του Πανεπιστημίου της Foggia, του GarganoNationalPark, του GarganoReclamationLandAuthority και του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, οι οποίοι αποτελούν και τους εταίρους του έργου.

Κατά τη συνάντηση, θα γίνει ενημέρωση και συζήτηση μεταξύ των εμπλεκόμενων για την υλοποίηση του έργου, τόσο σχετικά με το φυσικό αντικείμενο του έργου όσο και τη διοικητική και οικονομική διαχείριση. Πρόκειται να παρουσιαστούν προτάσεις για την επικοινωνιακή πολιτική και τη δημοσιότητα του έργου, ενώ θα συζητηθούν οι ανάγκες για εκπαίδευση και κατάρτιση φορέων από τις περιοχές παρέμβασης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης και μέσα από την προσπάθεια του Επιμελητηρίου Άρτας, να αναδείξει τη δυναμική της περιοχής και τις προοπτικές της, την επόμενη ημέρα, 1 Μαρτίου 2019, θα ακολουθήσει επίσκεψη και ξενάγηση των εταίρων στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού από τις 9:00 – 13:00.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Άρτας, στον υπερσύνδεσμοhttp://www.e-artas.gr/arta/shared/index.jsp?context=101&js=1.

Source: Arta News

Previous Article

Μεταχρονολογημένες Επιταγές

Next Article

Κομμένου και Lidice: ιστορική συνάντηση στις Βρυξέλλες

Σχετικά άρθρα