Νύχτα το πήρες ;

Share:

Αν υπάρχει κάτι που βοηθάει στην επιβίωση αυτού του λαού είναι ο απίστευτος αυτοσαρκασμός του.  Γελάμε με τα χάλια μας ενώ θάπρεπε να έχουμε κατεβάσει πλερέζες μέχρι το πάτωμα που δεν μπορούμε να γίνουμε ένα κανονικό κράτος και η φράση που αυτοσαρκάζει κάθε προσπάθεια , είναι αυτή της επικεφαλίδας .

Νύχτα το πήρες ;

Tο απολυτήριο, το πτυχίο, το δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου, τρένου, πλοίου αεροπλάνου ή διαστημόπλοιου, την ειδικότητα στην ιατρική ,την επισκευή μηχανών ηλεκτρικών, ηλεκτρονικών και άλλων μηχανημάτων, το μεταπτυχιακό , το διδακτορικό και πολλά άλλα.

Στην άκρη των χειλιών του το έχει έτοιμο ο αυτόχθων κάτοικος αυτής της χώρας  να το εκστομίσει σε όποιον δεν ανταποκρίνεται στα δεδομένα του.

Για να είμαι ακριβοδίκαιος η φράση χρησιμοποιείται κατά κόρον  όταν θέλουμε να υποβαθμίσουμε την ικανότητα οδήγησης κάποιου , αλλά έχει άνετη επικόλληση σε όλη τη γκάμα των επαγγελμάτων .

Και θα το τερματίζαμε τελείως  αν υπήρχε δίπλωμα πρωθυπουργού γιατί η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων δεν θα είχε κανένα ενδοιασμό να την απευθύνει σε όσους  –εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων – διετέλεσαν αρχηγοί αυτού του Κράτους.

Το ίδιο βέβαια και σε γιατρούς ,μηχανικούς , προπονητές , μαστόρους, τεχνικούς, ηλεκτρονικούς και άλλους επαγγελματίες που είχαν την ατυχία  να κάνουν έστω και το ελάχιστο λάθος.

Με την ελαφρότητα που μας διακρίνει ειδικά στους χαρακτηρισμούς φτάνουμε στο αντίθετο άκρο και λοιδορούμε με τη φράση και ανθρώπους εγνωσμένης αξίας  επειδή τη δεδομένη στιγμή δεν ικανοποίησαν απόλυτα τον  εγωισμό του «ξέρεις ποιος είμαι εγώ».

Φράσεις που προέρχονται τις τελευταίες μέρες  από το Ελληνικό Κοινοβούλιο – κατ΄ εικόνα και ομοίωση της κοινωνίας μας-  όπως «ήπια γκαζόζα και πήγα τουαλέτα» ή «κότες τρίλειρες  και μαυροπουπουλάτες» ή «φωνάξτε δώστε κι άλλο πόνο» ή  «μην ανησυχείτε θα γίνετε όλοι δημόσιοι υπάλληλοι» εντάσσονται κάλλιστα στην ιλαρότητα του κειμένου.

Επίσης θα ταίριαζε απόλυτα στην συμπεριφορά του αρχηγού των ΑΝΕΛ που με τις φράσεις του «σας βλέπω στα τέσσερα» και «είσαι πολύφερνη νυφούλα» που είπε σε άνδρα συνάδελφό του διεκδικεί και το απόλυτο βραβείο σεξιστικής συμπεριφοράς.

Είναι αλήθεια ότι με όσα εκστομίζουν κατά καιρούς διάφοροι Εθνοπατέρες  διανθίζουν την καθημερινότητά μας και προκαλούν δόσεις κλαυσίγελου σε όλους τους έντιμους, νομοταγείς και υγιώς σκεπτόμενους συμπατριώτες.

Θα μου πει εύλογα κάποιος ότι σε τελευταία ανάλυση  κακό είναι να το πάρεις νύχτα  , έλα όμως που η φράση  υπονοεί ότι το πήρες με αθέμιτο τρόπο, γιατί είναι παγκοίνως γνωστό ότι «όποιος τη νύχτα περπατεί λάσπες και …διπλώματα πατεί  ». Και για να ενισχύσω περισσότερο την άποψη όταν δεν πνιγόμαστε  στον αυτοέλεγχό μας  « της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά ».

Που οφείλεται αυτή η τάση απόρριψης των πάντων από όλους  σε αυτή τη χώρα , μόνο Φροϊδική εξήγηση μπορεί να έχει.

Τη σοβαρή είδηση σας  τη φύλαξα για το τέλος ,την αναπαράγω από τις εφημερίδες και προκαλεί ανατριχίλα . Αφορά την επιδείνωση της διαφθοράς στην Ελλάδα ,  «αφού το 2018 η χώρα μας υποχώρησε κατά 8 θέσεις  στη λίστα της Διεθνούς Διαφάνειας που εξετάζει τα ζητήματα της κρατικής διαφθοράς. Η χώρα κατέχει την 67η θέση μεταξύ 180 κρατών , ενώ στην Ε.Ε. μόνο η Βουλγαρία σημειώνει χειρότερες επιδόσεις».

Τα συμπεράσματα δικά σας …

Υ.Γ. Το κείμενο μου προέκυψε από το άκουσμα του σλόγκαν της επικεφαλίδας από διαφήμιση ασφαλιστικής εταιρίας στην τηλεόραση.

Αρτα   01.02.2018                               Πάρις   Κονιτσιώτης

Source: Arta News

Previous Article

Εθελοντική Αιμοδοσία στις 14 Φεβρουαρίου

Next Article

Ο κόκκινος χρυσός

Σχετικά άρθρα