Σεμινάριο ΤΟ ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑ με τον Αριστοτέλη Μαγουλά

Share:

Το Politheatro | performing arts  φιλοξενεί για ακόμα μια φορά τον Αριστοτέλη Μαγουλά, ο οποίος θα πραγματοποιήσει διήμερο σεμινάριο σωματικού θεάτρου με τον τίτλο

‘POETIC BODY’ – ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑ.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 και την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019 στο χώρο τέχνης Politheatro | performing arts.

***Πρόκειται για ένα σεμινάριο που απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να καλλιεργήσουν την ποιητική του σώματός τους ενώ προηγούμενη εμπειρία δεν θεωρείται απαραίτητη.***
η ζωή είμαστε εμείς
το σώμα μας το όπλο μας
η αλήθεια το κίνητρό μας
κι η ποίηση
ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο

***Το ‘poetic body’ δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τον προσωπικό τους ερμηνευτή – ποιητή μέσω της εξερεύνησης και τον καθοδηγούμενο βιωματικό αυτοσχεδιασμό. Ταυτόχρονα αναλύει την τεχνική διαδικασία και την πρακτική λειτουργία του ποιητικού σώματος ως μέσο, καθώς και τους τρόπους προσέγγισης αυτού.

***Ο ερμηνευτής καλείται να σωματοποιήσει φράσεις από δοσμένα ποιήματα, παίρνοντας τροφή από τα ερεθίσματα της φύσης, τις αισθήσεις, τα χρώματα, τις έννοιες, τη δυναμική ενέργεια του χώρου και του χρόνου, από τον ίδιο του τον εαυτό. Με αυτόν τον τρόπο, ενσαρκώνει την ίδια τη ζωή, λαμβάνοντας έτσι την εμπειρία της εξερεύνησης και της αυτοεπίγνωσης, μέσω καθοδηγούμενων αυτοσχεδιασμών.

***Οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου θα έχουν την ευκαιρία να μεταφέρουν το ενδότερο ψυχικό όραμά τους, στην εξώτερη σωματική τους ποιητική, με τρόπο λειτουργικό ώστε να μπορεί να αποδοθεί και παραστατικά.

***Βασιζόμενοι λοιπόν στη σύνθεση αλλά και τη μεταφορά, που είναι η αρχή της ποίησης, αλλά και στις τεχνικές του Jacques Lecoq, θα μάθουμε να προσεγγίζουμε την ποιητική του σώματός μας, καθώς και τις ενέργειες από εξωγενή ερεθίσματα που μπορεί το σώμα μας να λαμβάνει αλλά και να μεταφέρει διαρκώς από έξω προς τα μέσα, κι αντίστροφα, περνώντας τελικά από το μονοπάτι της απλής περιγραφής στο δρόμο της αλήθειας.
***

-Πώς μεταφέρουμε ένα ποίημα στο σώμα μας;
-Ποιά η δραματουργική τέχνη του σώματος σε σχέση με την ποίηση;
-Πώς πετυχαίνουμε την ποιητική απόδοση μιας έννοιας κι όχι την απλή περιγραφή της;
-Με ποιόν τρόπο επιλέγουμε τις ποιητικές στιγμές ¨αφαίρεσης¨ πνεύματος και του σώματος;
-Πώς επιλέγουμε, σε μια ιστορία τί θα αποδοθεί παραστατικά με σκοπό να γίνει πλήρως κατανοητή από τους θεατές;
-Πώς διατηρούμε τη μοναδικότητα της προσωπικής μας ποιητικής αντίληψης;

Πληροφορίες:
POETIC BODY
σεμινάριο σωματικού θεάτρου
με τον Αριστοτέλη Μαγουλά

Ημερομηνίες διεξαγωγής σεμιναρίου: 10/2 & 11/2 2019
Ώρες: 6.00μμ-10.00μμ
Κόστος: 50 ευρώ | 40 ευρώ για μαθητές & φοιτητές
Χώρος διεξαγωγής σεμιναρίου: Δημάρχου Ιωαννίδη 4

Υπέυθυνος διδασκαλίας: Αριστοτέλης Μαγουλάς
Πληροφορίες και εγγραφές στα τηλ. 2651003492/6955416236 ηλεκτρονικά στο politheatro2@gmail.com και στη σελίδα μας στο facebook Politheatro Ioannina

Θα δοθεί στους συμμετέχοντες βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου

Source: Arta News

Previous Article

Καρναβάλι Γυναικών Άρτας

Next Article

«Ανάπτυξη των Πόλεων μέσα από τα ποτάμια τους»

Σχετικά άρθρα