Εορτή των τριών ιεραρχών ήμερα των ελληνικών γραμμάτων

Share:

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πραγματοποιεί την καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση των Τριών Ιεραρχών, την ημέρα των Ελληνικών Γραμμάτων, την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 19.00, στην Αίθουσα Τελετών «Γεώργιος Μυλωνάς», στην Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων.

Η εκδήλωση θα ανοίξει με τον χαιρετισμό του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητή κ. Τριαντάφυλλο Α.Δ. Αλμπάνη. Η Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής, Καθηγήτρια κυρία Άννα Μπατιστάτου θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας, με θέμα: «Υγεία, ασθένεια και ιατρική φροντίδα την εποχή των Τριών Ιεραρχών και σήμερα». Στην εκδήλωση θα τιμηθούν τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας που αφυπηρέτησαν κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.

Τέλος, την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η Χορωδία του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και η Καμεράτα, Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

 

(Πέρας προσέλευσης: 18.45΄)

 

Σημείωση: Στις 18.15΄ το πανεπιστημιακό λεωφορείο, με αφετηρία την Περιφέρεια Ηπείρου, θα πραγματοποιήσει δρομολόγιο προς την Πανεπιστημιούπολη, για διευκόλυνση όσων επιθυμούν να παραστούν στην εορταστική εκδήλωση. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, το λεωφορείο θα επιστρέψει από την Πανεπιστημιούπολη στην Περιφέρεια.   

Την Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 9.30’ θα τελεστεί το καθιερωμένο ετήσιο Αρχιερατικό μνημόσυνο των Ευεργετών και Διδασκάλων της πόλης των Ιωαννίνων και της Ηπείρου, καθώς και των Μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου (Αρχιμανδρειό).

 

Ιωάννινα, 25 Ιανουαρίου 2019

Από τη Διεύθυνση Διεθνών & Δημοσίων Σχέσεων

Source: Epirus

Previous Article

Πρόγραμμα κατά της υπογεννητικότητας «Μια ελπίδα γεννιέται!»

Next Article

Εγγραφές νέων μελών στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Σχετικά άρθρα