«Αυτοί οι τρελοί – τρελοί παραγωγοί»

Share:

Η Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας, στην Χριστουγεννιάτικη προβολή, παρουσιάζει την ταινία: «Αυτοί οι τρελοί – τρελοί παραγωγοί».

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ – ΣΕΝΑΡΙΟ: Μελ Μπρουκς

ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ζίρο Μόστελ, Τζιν Γουάιλντερ, Πίτερ Μπόουλ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 88 λεπτά

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018
ΣΙΝΕ ΠΑΛΛΑΣ
ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 17:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ένας ξεπεσμένος θεατρικός παραγωγός κι ένας προβληματικός λογιστής διαπιστώνουν πως μπορείς να βγάλεις περισσότερα χρήματα με μια αποτυχία παρά με μια επιτυχία κι έτσι επιλέγουν το χειρότερο σενάριο («Άνοιξη για το Χίτλερ») και το χειρότερο σκηνοθέτη για μια βέβαιη αποτυχία. Το εν λόγω χειρότερο θεατρικό, πρόκειται για μια… ερωτική επιστολή προς τον Χίτλερ και έχει ως συγγραφέα έναν πρώην Ναζί, έναν ομοφυλόφιλο σκηνοθέτη που θέλει να το κάνει μιούζικαλ, γιατί είναι καταθλιπτικό να δείξει την ήττα των Γερμανών, και πρωταγωνιστή κάποιον που λέγεται LSD αλλά συχνά δεν το θυμάται καν…

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

Ο θεατρικός παραγωγός Μαξ Μπιάλιστοκ (Ζίρο Μόστελ) μαζεύει σαν τρελός κεφάλαια για τη νέα του θεατρική υπερπαραγωγή, εκτελώντας χρέη ζιγκολό και ξαπλώνοντας στο κρεβάτι ευκατάστατες γηραιές κυρίες. Σκοπός του, βέβαια, ήταν να δημιουργήσει μία πατάτα ολκής (ποιος θα ήθελε να δει ένα μιούζικαλ με βασικό ήρωα τον Αδόλφο Χίτλερ;) για να τσεπώσει τα λεφτά. Στον δρόμο του, όμως, θα βρεθεί ο νευρωτικός λογιστής Λίο Μπλουμ (Τζιν Γουάιλντερ), ο οποίος παθαίνει κρίσεις πανικού όταν του παίρνουν το κομμάτι από την κουβερτούλα ασφαλείας του και τον οποίο θα φροντίσει να διαφθείρει και να πάρει με το μέρος του. Η ταινία ήταν η πρώτη μεγάλη εμφάνιση του Γουάιλντερ στη μεγάλη οθόνη (την ίδια χρονιά είχε και έναν μικρότερο ρόλο στο Μπόνι και Κλάιντ), η οποία του εξασφάλισε μία υποψηφιότητα για Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου, ενώ σηματοδότησε και τη στενή συνεργασία του με τον Μελ Μπρουκς στον κινηματογράφο.

Στην πρώτη του κιόλας ταινία, ο Μελ Μπρουκς επιστράτευσε έναν έμπειρο ηθοποιό (Μόστελ), ένα ανερχόμενο ταλέντο που εξελίχθηκε σε τεράστιο κωμικό (Γουάιλντερ) και έγραψε ίσως το καλύτερο κωμικό σενάριο όλων των εποχών για να προκαλέσει πάταγο. Η υπόθεση φαντάζει αρκετά… παράλογη από μόνη της, η παράνοια βασιλεύει ενώ οι αστείες σκηνές και ατάκες δε σ΄ αφήνουν ούτε στιγμή να ανασάνεις. Στο καστ και ο «δικός μας» Ανδρέας Βουτσινάς, στο ρόλο του γραμματέα του σκηνοθέτη του θεατρικού.

Σας περιμένουμε στην χριστουγεννιάτικη προβολή μας, αυτή την Κυριακή στον Κινηματογράφο «ΠΑΛΛΑΣ» στις 5 το απόγευμα με Ελεύθερη Είσοδο.

Καλές Γιορτές!!!!

Γράφει, η Δήμητρα Πανή

Source: Arta News

Previous Article

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε παιχνίδια για μικρά παιδιά

Next Article

Μια Χώρα παγκόσμια πρωτοτυπία

Σχετικά άρθρα