Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού

Share:

Η 5η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού το 1985, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα εκατομμύρια των εθελοντών, που είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του ανθρώπου, συχνά με κίνδυνο της ζωής τους.

Η Εταιρεία Προστασίας Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Ν. Άρτας και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρταςστηρίζουν τον εθελοντισμό και προτρέπουν τους πολίτες να αποκτήσουν ενεργό ρόλο μέσα στην κοινωνία.

Ο εθελοντισμός βοηθάει στη διάδοση παγκόσμιων αξιών και κανόνων, καταδεικνύει παγκόσμια προβλήματα και αποτελεί μοχλό πίεσης στα κράτη. Τα οφέλη για τον εθελοντή είναι πολλά, μεταξύ των οποίων ανταλλαγήιδεών και απόψεων, ανάπτυξη δεξιοτήτων,εργασιακή εμπειρία και δικτύωση. Μαζί με τον εθελοντισμό ακολουθούν και μια σειρά από όμορφα ρήματα, όπως προσφέρω, βοηθάω, συμπάσχω, μοιράζομαι, συμπαραστέκομαι, σέβομαι.

Για τους πολίτες είναι ένας ενεργός τρόπος παρέμβασης στο κοινωνικό γίγνεσθαι που αναπτύσσεται πέρα από κάθε είδους σκοπιμότητες. Οι ενεργοί και ευαισθητοποιημένοι πολίτες αποτελούν την ελπίδα για σημαντικές αλλαγές γύρω μας.

Source: Arta News

Previous Article

Μουσικό Σχολείο Άρτας: 3η συνάντηση Erasmus+ στις Βρυξέλλες

Next Article

Το θεατρικό εργαστήρι Πρέβεζας, φιλοξενεί την παράσταση CAVEMAN

Σχετικά άρθρα