Έκκληση για βοήθεια από τον Ερυθρό Σταυρό

Share:

Πλησιάζουν και πάλι σε λίγες μέρες οι μεγάλες γιορτές των Χριστουγέννων και του νέου έτους και δυστυχώς όπως κάθε χρόνο κάποιοι συνάνθρωποί μας, που οι ατυχίες της ζωής από τη μια και η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση από την άλλη τους έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση ακόμα και για την αξιοπρεπή επιβίωσή τους, περιμένουν ένα δέμα αγάπης για να νιώσουν λίγη έστω από τη χαρά των ημερών, που τους χαρίζει η ελπίδα, ότι κάποιοι τους σκέπτονται.

Με τη σκέψη αυτή ο Ερυθρός Σταυρός ετοιμάζεται και πάλι να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να σταθεί αρωγός και σ΄αυτές τις γιορτές προς αυτούς τος συμπολίτες μας που χρειάζονται τη βοήθειά μας.

Για την μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία και αυτής της προσπάθειας χρειάζεται η βοήθεια όλων των συμπολιτών μας, που μπορούν να βοηθήσουν, όσο ο καθένας μπορεί, προσφέροντας τρόφιμα μακράς διάρκειας (όσπρια, γάλα, λάδι, ρύζι, ζυμαρικά κ.τ.λ.) ή χρήματα με τα οποία μπορεί να αγορασθεί ό,τι είναι αναγκαίο.

Για τον ίδιο σκοπό από την Πέμπτη έως και το Σάββατο (6 έως και 8 Δεκεμβρίου) και από 9.00 το πρωί έως 9.00 το βράδυ στο ισόγειο του Επιμελητηρίου Άρτας (Κοσμά Αιτωλού &Πριοβόλου) θα λειτουργήσει, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, μικρή αγορά (bazaar) με χριστουγεννιάτικα είδη, διακοσμητικά, γλυκίσματα, βιβλία κ.τ.λ., όλα προσφορές και δημιουργίες των Εθελοντών και Φίλων μας.

Ο Ερυθρός Σταυρός απευθύνει θερμή παράκληση σε όλους τους συμπολίτες, τους Συλλόγους και τις επιχειρήσεις της περιοχής μας, όσοι και στο βαθμό που μπορούν, να ενισχύσουν και αυτή την προσπάθεια.

Όλοι γνωρίζουν ότι κάθε βοήθειά τους μικρότερη ή μεγαλύτερη, την «σεβόμαστε» ως πράγμα ιερό και προσπαθούμε να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Παράκληση μόνο να φθάσει σε μας το συντομότερο δυνατό και το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου.

Αν λίγο κινητοποιήσουμε τα αποθέματα αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης που πλούσια (σε πείσμα της εγωκεντρικής εποχής μας) η κοινωνία μας και η περιοχή μας διαθέτει και αυτή η προσπάθεια, που είναι προσπάθεια όλων μας, θα έχει την επιτυχία που οι ανάγκες απαιτούν.

Και τότε θα δώσουμε το πραγματικό νόημα στις γιορτές της αγάπης που περιμένουμε και θα «αμειφθούμε» με την ανεκτίμητη εσωτερική ικανοποίηση της αγαπητικής προσφοράς στους αδελφούς μας που χρειάζονται τη βοήθειά μας.

Source: Arta News

Previous Article

Ασφάλιση εξαγωγικών πιστώσεων και ευκαιρίες χρηματοδότησης των εξαγωγών

Next Article

Ο ΠΑ.ΣΥ.Σ.Ε.Κ. βράβευσε τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων

Σχετικά άρθρα